Langrennsstjerna gravid - mister sesongen

Russlands nye, lovende kvinnelandslag i langrenn har nærmet seg de norske essene. Nå må imidlertid den russiske langrennsstjerna Julija Belorukova stå over kommende sesong. Hun venter barn i desember.

UTADVENDT: En kan trygt si at den russiske langrennsløperen Julia Belorukova byr på seg selv i sosiale medier. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var som en reise tilbake i tid da Julija Belorukova kapret den gule ledertrøya i verdenscupen sammenlagt for kvinner i åpningen i Kuusamo for elleve måneder siden.

Fram til at den russiske dopingskandalen del 1 ble avslørt i OL i Salt Lake City i 2002, var de russiske kvinnene fryktelig gode. Da etter hvert også Julia Tsjepalova ble avslørt, forsvant de helt fra toppen.

De siste sesongen har det imidlertid virkelig begynt å skje ting igjen, anført av 1995-modellene Julija Belorukova, Natalja Nepryaeva og til dels Anastasija Sedova.

De to førstnevnte tok steget opp i den ypperste verdenseliten forrige sesong, da Belorukova fikk ikle seg den gule trøya etter sin første verdenscupseier - før Nepryaeva etter hvert tok opp hansken og var norsk og svensk langrenns største utfordrer.

- Jeg føler vi har noe stort på gang. Det er moro å være en del av et så ungt lag som er i ferd med å gjenreise russisk kvinnelangrenn, fortalte Belorukova til Dagbladet.

Venter barn

Nå blir imidlertid den kruttsterke russiske 95-generasjonen svekket kommende sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer