Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsstjerna gravid - mister sesongen

Russlands nye, lovende kvinnelandslag i langrenn har nærmet seg de norske essene. Nå må imidlertid den russiske langrennsstjerna Julija Belorukova stå over kommende sesong. Hun venter barn i desember.

UTADVENDT: En kan trygt si at den russiske langrennsløperen Julia Belorukova byr på seg selv i sosiale medier. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Det var som en reise tilbake i tid da Julija Belorukova kapret den gule ledertrøya i verdenscupen sammenlagt for kvinner i åpningen i Kuusamo for elleve måneder siden.

Fram til at den russiske dopingskandalen del 1 ble avslørt i OL i Salt Lake City i 2002, var de russiske kvinnene fryktelig gode. Da etter hvert også Julia Tsjepalova ble avslørt, forsvant de helt fra toppen.

De siste sesongen har det imidlertid virkelig begynt å skje ting igjen, anført av 1995-modellene Julija Belorukova, Natalja Nepryaeva og til dels Anastasija Sedova.

De to førstnevnte tok steget opp i den ypperste verdenseliten forrige sesong, da Belorukova fikk ikle seg den gule trøya etter sin første verdenscupseier - før Nepryaeva etter hvert tok opp hansken og var norsk og svensk langrenns største utfordrer.

GRAVID: Julija Belorukova venter barn. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GRAVID: Julija Belorukova venter barn. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler vi har noe stort på gang. Det er moro å være en del av et så ungt lag som er i ferd med å gjenreise russisk kvinnelangrenn, fortalte Belorukova til Dagbladet.

Venter barn

Nå blir imidlertid den kruttsterke russiske 95-generasjonen svekket kommende sesong.

Belorukova er nemlig blitt gravid. Sammen med Nikita Stupak venter de barn allerede i midten av desember.

Det bekrefter hennes tyske trener Markus Cramer til den svenske avisen Expressen.

24-åringen, som vant sin første individuelle verdenscupseier i november i fjor, tok bronse på stafetten med det russiske laget i VM i Seefeld.

I OL i fjor tok hun bronse både på den individuelle sprinten og på stafetten. Belorukova vant også VM-sølv på lagsprinten i Lahti i 2017, bare 22 år gammel.

- Hvorfor er den nye russiske generasjonen skiløpere så gode?

- Fordi vi har den beste treneren, Markus Cramer. Han er en veldig bra person og den beste treneren. Jeg elsker å ha ham som trener. Han gir meg så mye ro, trygghet og styrke på en gang, forteller Belorukova til Dagbladet.

I vinter blir hun imidlertid på sidelinjen. Også to andre russiske langrennsløpere, Jelena Soboleva og Tatjana Alesjina, er gravide. Det betyr at Cramer kommer til å gi enda yngre løpere sjansen i den kommende sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media