Langrennsstjerne med nakenstunt på Instagram

Pål Golberg kaster seg på «naking»-trenden.

 KASTET KLÆRNE:  Med landslagskollega Eldar Rønning som fotograf, kastet Pål Golberg klærne og poserte naken under langrennslandslagets høydesamling i Livigno. Foto: Privat
KASTET KLÆRNE: Med landslagskollega Eldar Rønning som fotograf, kastet Pål Golberg klærne og poserte naken under langrennslandslagets høydesamling i Livigno. Foto: PrivatVis mer

«Naking» har etter hvert blitt et godt kjent begrep i sosiale medier, både på Facebook, Instagram og Twitter.

Fenomenet har spredd seg kraftig de siste årene, og består i hovedsak av et bilde tatt bakfra av en avkledd person, ofte med slående natur som bakteppe.

Det norske langrennslandslaget er for tiden på høydesamling i Livigno, og det var under en treningstur i de italienske fjellene, at Pål Golberg bestemte seg for å bli med på trenden.

Impulsiv handling
Med landslagskollega Eldar Rønning som fotograf, kastet 23-åringen klærne og poserte foran et av de vakre dalførene i den italienske småbyen.

- Det var en veldig impulsiv handling, også har jeg jo sett at det har blitt en trend å legge ut sånne typer bilder. Likevel hadde jeg ikke regnet med at det skulle bli så mye oppstyr, sier Golberg med et smil.

- Er bildet i hovedsak for den kvinnelige fansen, eller er det for å vise frem den vakre naturen i Italia, Golberg?

- Det var vel hovedsakelig for å vise frem Livigno, men jeg synes jo det ble et kult bilde. Hvis man ser bort i fra bakdelen min, da, humrer landslagsutøveren.

- Var dette et engangsstunt, eller kommer det flere i framtida?

- Nå ligger det vel an til at det var første og siste gang, sier 23-åringen lurt.

I Skofterud og Størmer Steiras fotspor
Golberg er for øvrig ikke den første norske langrennsløperen som kaster klærne og legger ut bilde av det på sosiale medier.

Høsten 2012, gjorde Vibeke Skofterud det samme via Twitter, da hun og Kristin Størmer Steira kastet klærne på toppen av et fjell i italienske Val Senales.

Stuntet den gang, var ment som en reaksjon mot dopingavsløringen av Steffen Kjærgaard, og hadde følgeteksten «100 prosent ren». 

Vellykket samling
Hele langrennslandslaget har nå vært på høydesamling i Italia i to uker, og retter snuta hjem igjen mot Norge førstkommende tirsdag.

 NOK MED ETT:  Pål Golberg innrømmer at det nok er første og siste gang han legger ut et slikt bilde på Instagram. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NOK MED ETT: Pål Golberg innrømmer at det nok er første og siste gang han legger ut et slikt bilde på Instagram. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

For herrenes del var det først forrige sesong at de virkelig satset på trening i høyden, og nå som OL i Sotsji i nærmer seg med stormskritt, er mange døgn i tynn luft en stor del av landslagsledelsens plan før lekene går av stabelen i februar.

Samlingen har bestått av både løping og rulleski på barmark, og har i følge Golberg vært svært vellykket.

- Det har vært veldig fint. Vi har hatt bra vær og fått gjort det vi skulle, sier han.

Drømmer om OL-medalje
Hallingdølen, som blant annet har to gull i junior-VM på samvittigheten, debuterte i verdenscupen i mars 2010, men fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd da han kapret tredjeplassen under et verdenscuprenn i sprint i Lahti mot slutten av forrige sesong.

Golberg ser nå frem til den nye sesongen, og ser naturlig nok spesielt frem til Sotsji-OL.

- OL kommer jo kun hvert fjerde år, og det gir en ekstra boost for motivasjonen. Målet er å forbedre meg i skøytesprint, og da er selvfølgelig målet å stå på startstreken i finalen og kjempe om medalje under sprinten i OL, avslutter unggutten.

 SIKTER MOT SOTSJI:  23-åringen ser nå frem mot en spennende sesong, med OL i Sotsji som det store høydepunktet. Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix
SIKTER MOT SOTSJI: 23-åringen ser nå frem mot en spennende sesong, med OL i Sotsji som det store høydepunktet. Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix Vis mer