Langrennsstjerne stygt skadet på sykkel

Brudd i rygg, kjeve og albue

STYGT SKADET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fraktet til Ullevål Sykehus med brudd i kjeve, rygg og albue etter å ha falt av sykkelen under trening på Sjusjøen. Her etter å ha blitt norgesmester i vinter. Foto: Scanpix
STYGT SKADET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fraktet til Ullevål Sykehus med brudd i kjeve, rygg og albue etter å ha falt av sykkelen under trening på Sjusjøen. Her etter å ha blitt norgesmester i vinter. Foto: ScanpixVis mer

|||Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) skadet seg under en treningstur på sykkel lørdag.

Det var under landslagets siste treningsøkt på Sjusjøen at Jacobsen gikk over ende da hun skulle svinge til høyre i et kryss på en grusvei.
22-åringen ble fraktet til sykehus i Lillehammer. Der ble det konstatert kjevebrudd, brudd i albuen og et brudd i ryggen. Lørdag kveld blir langrennsesset flyttet til Ullevål sykehus for videre undersøkelser.
— De har gjort det de har kunnet i Lillehammer. Det er vel mest ekspertise på slike skader på Ullevål, og det er dessuten der hun er hjemmehørende, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Det er uklart hva skadene får å si for OL-forberedelsene. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble sprintverdensmester i Sapporo-VM, og er blant Norges fremste langrennsløpere.
— Et uhell

 Dette er selvfølgelig utrolig synd, og det var et hendelig uhell. Men vi har et veldig godt støtteapparat og skal gjøre alt vi kan for å hjelpe henne i denne situasjonen som har oppstått, sier sportssjef Åge Skinstad i en pressemelding.
Trolig trykket Jacobsen for hardt på forbremsen slik at hun stupte over sykkelstyret. Heldigvis brukte langrennsesset hjelm.
— Jeg synes hun har tatt dette veldig voksent. Hun var ved godt mot og kalte det selv hell i uhell, sier Kristiansen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen representerer Heming. Hun slet også med skader foran 2008-09-sesongen. Tre ganger har 22-åringen vunnet individuelle renn i verdenscupen.


(NTB)