Langrenn og staking:

Langrennsstjerner kan bli tvunget til å gå med kortere staver

For å unngå staking.

KORTERE STAVER?: Her er Petter Northug på vei mot mål i Falun. I framtida kan det bli en makslengde på staver i konkurranse for å hindre for mye staking. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet 
KORTERE STAVER?: Her er Petter Northug på vei mot mål i Falun. I framtida kan det bli en makslengde på staver i konkurranse for å hindre for mye staking. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Langrennsløperne kan bli tvunget til å gå med kortere staver. Allerede denne uka kan Det internasjonale skiforbundet (FIS) innføre regel om makslengde på stavene, skriver NRK.

Dette er for å bevare den klassiske stilen og stoppe utviklingen der stadig flere sverger til rein staking.

I mai skrev Dagbladet at FIS åpner for strengere regler for å beskytte klassisk langrenn som egen øvelse. Nå kan det bli en realitet veldig snart.

- Vi har et konkret tysk forslag på bordet som går på å sette en maks lengde på skistaver i klassisk til 85 prosent av kroppshøyden, sier, Vegard Ulvang, lederen i den internasjonale langrennskomiteen, til NRK.

Stakefrie soner?

Tidligere i år ble det vurdert å legge opp til egne stake-frie soner underveis i rennene.

Petter Northug sa til Dagbladet i mai at han var svært kritisk til egne soner med forbund mot staking.

- Det blir sikkert vedtatt, men FIS skyter seg selv i foten, sa Petter Northug til Dagbladet.

Kritikk

Motivet til FIS' regelkomité har vært å bremse den enorme utviklingen i staking. Stadig flere av dagens langrennsløpere har lagt ned enormt mye trening på å bli bedre til å stake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer