SKUFFET FINNE: Iivo Niskanen (t.v.) var skuffet etter fellesstarten i går og klager på løypa i Tour de Ski. Her med svenske Marcus Hellner (t.h). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET FINNE: Iivo Niskanen (t.v.) var skuffet etter fellesstarten i går og klager på løypa i Tour de Ski. Her med svenske Marcus Hellner (t.h). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Tour de Ski:

Langrennsstjerner raser mot Tour de Ski-løype: - Ikke verdig et verdenscuprenn

Sinte finner.

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg og russiske Sergej Justjugov leder Tour de Ski etter to av sju etapper. I dag er det hviledag før touren fortsetter med fellesstart med skibytte i Oberstdorf i Tyskland i morgen.

De finske langrennsløperne er derimot svært misfornøyd med innledningen - og slakter løypene.

- Halvparten av tiden er vi utenfor sporene. Dette er ikke verdig et verdenscuprenn, sier finske Iivo Niskanen til avisa Iltalehti.

- Vi burde gått med hjelm. Vi fikk smake albuen fra sidemannen, sier Niskanen, som ble nummer ni i Tour de Ski-rennet i går.

TRANGT OG KORT?: Løpere klager på for trange og korte løyper i Tour de Ski. Dette bildet er fra herrenes fellestart i går. Foto:  EPA/PETER SCHNEIDER
TRANGT OG KORT?: Løpere klager på for trange og korte løyper i Tour de Ski. Dette bildet er fra herrenes fellestart i går. Foto:  EPA/PETER SCHNEIDER Vis mer

- Trangt

I går var det fellesstart på programmet. Kvinnene gikk 5 km og herrene gikk 10 km. Det er en uvanlig distanse for verdens beste langrennsløpere.

Aino-Kaisa Saarinen forteller:

- Det var en fryktelig løype. Sporene var for trange, sier Saarinen, som mener Tour-arrangøren bryter med reglene til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

FIS 'renndirektør Pierre Mignerey bryr seg ikke spesielt om kritikken:

- Dette er noe vi må se på i framtida, sier Mignerey.

Russer imponerer

Russiske Justjugov var gikk i front sammen med Martin Johnsrud Sundby hele den ti kilometer lange fellesstarten i klassisk, og det var også de to som knep de to øverste plassene.

- Jeg ville bare ligge i ryggen på Martin i dag, jeg trodde ikke jeg skulle vinne, sa Ustjugov på den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russerens to første etapper har imponert alle konkurrentene. Han leder sammenlagt, 18 sekunder foran Sundby.

I kvinneklassen leder Østberg med ti sekunder ned til Heidi Weng.

- Jeg trengte 30 minutter for meg selv. Jeg ville bevise for meg selv at jeg kunne i dag, for jeg følte at formen min var god. I dag ville jeg gå til hardt, og ta det litt roligere mot slutten, men jeg bare gikk for det og håpet det ville holde. Det var gøy, sa Østberg i seiersintervjuet.