Tour de Ski:

Langrennsstjerner raser mot Tour de Ski-løype: - Ikke verdig et verdenscuprenn

Sinte finner.

SKUFFET FINNE: Iivo Niskanen (t.v.) var skuffet etter fellesstarten i går og klager på løypa i Tour de Ski. Her med svenske Marcus Hellner (t.h). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET FINNE: Iivo Niskanen (t.v.) var skuffet etter fellesstarten i går og klager på løypa i Tour de Ski. Her med svenske Marcus Hellner (t.h). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg og russiske Sergej Justjugov leder Tour de Ski etter to av sju etapper. I dag er det hviledag før touren fortsetter med fellesstart med skibytte i Oberstdorf i Tyskland i morgen.

De finske langrennsløperne er derimot svært misfornøyd med innledningen - og slakter løypene.

- Halvparten av tiden er vi utenfor sporene. Dette er ikke verdig et verdenscuprenn, sier finske Iivo Niskanen til avisa Iltalehti.

- Vi burde gått med hjelm. Vi fikk smake albuen fra sidemannen, sier Niskanen, som ble nummer ni i Tour de Ski-rennet i går.

- Trangt

I går var det fellesstart på programmet. Kvinnene gikk 5 km og herrene gikk 10 km. Det er en uvanlig distanse for verdens beste langrennsløpere.

Aino-Kaisa Saarinen forteller:

- Det var en fryktelig løype. Sporene var for trange, sier Saarinen, som mener Tour-arrangøren bryter med reglene til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

FIS 'renndirektør Pierre Mignerey bryr seg ikke spesielt om kritikken:

- Dette er noe vi må se på i framtida, sier Mignerey.

Russer imponerer

Russiske Justjugov var gikk i front sammen med Martin Johnsrud Sundby hele den ti kilometer lange fellesstarten i klassisk, og det var også de to som knep de to øverste plassene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer