Langrennsstjerner ville bryte ut av landslaget

Men fikk nei av Team Aukland.

Flere norske landslagsløpere skal ha banket på døra til Team Aukland. Kun Jens Arne Svartedal slapp inn.

- Vi kunne ha hatt 7-8 løpere på høyt nivå på laget vårt. Enkelte landslagsløpere meldte sin interesse etter forrige sesong. Vi har også vært i diskusjon med utenlandske løpere, forteller Anders Aukland (36) til Adresseavisen.

Sammen med broren Jørgen (33) etablerte han Team Xtra personell i fjor. I år kom Jens Arne Svartedal (32) inn på laget. Trener for trioen er yngstebror Fredrik Aukland.

- Vi kunne ha vært 7-8 løpere på høyt nivå, men det kunne igjen ha gått ut over suksessen, forklarer Aukland-brødrene, som nå er på høydeopphold i Italia.

Landslagets Eldar Rønning mener Aukland-brødrenes opplysninger er et signal om at skiforbundet gjør en for dårlig jobb på sponsormarkedet.

Han er ikke i tvil om at løperne på landslaget får det beste sportslige tilbudet, og mener landslagsløpere som ønsker seg inn på private lag kun tenker på økonomi. Han selv har ikke hatt noen tanker om å bryte ut.

- Dette er et signal om at Norges Skiforbund gjør en for dårlig jobb på sponsormarkedet. Jeg har gått noen runder med skiforbundet og har fått signaler om at vilkårene skal bli bedre for løperne, sier Rønning.

Rønning er tillitsmann for de norske landslagsherrene.

SA NEI TIL FLERE LANDSLAGSLØPERE: Team Aukland ble kontaktet av flere langrennsstjerner, men sa bare ja til Jens Arne Svartedal. Foto: SCANPIX
SA NEI TIL FLERE LANDSLAGSLØPERE: Team Aukland ble kontaktet av flere langrennsstjerner, men sa bare ja til Jens Arne Svartedal. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)