Langrennstalenter møtes i Norge til felles treningssamling

- Skal lære av hverandre.

TRENINGSSAMLING: Unge langrennsløpere fra 15 nasjoner samles i august i Norge for en treningssamling. Utgangspunktet er internasjonalt samarbeid og utvikling av sporten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er blant trenerne.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRENINGSSAMLING: Unge langrennsløpere fra 15 nasjoner samles i august i Norge for en treningssamling. Utgangspunktet er internasjonalt samarbeid og utvikling av sporten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er blant trenerne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Unge langrennsløpere fra 15 nasjoner samles i august i Norge for en treningssamling. Utgangspunktet er internasjonalt samarbeid og utvikling av sporten.

- Målet med samlingen er at nasjonene skal lære av hverandre og gjøre hverandre bedre, for på den måten å bidra til at langrennssporten utvikler seg videre, også utenfor Norden, sier Brit Baldishol, utviklingssjef i langrenn, og ansvarlig for samlingen.

Fra 6. til 14. august skal 135 utøvere og 25 trenere fra 15 land samles i Oslo og på Sjusjøen.

Det er Norges Skiforbund og Statoil som står sammen om samlingen, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Sondre Turvoll Fossli er blant seniorløperne som skal være med som trenere og inspiratorer for utøverne, som alle er født mellom 1996 og 1998.

Ansvar Trenerne for Norges herrelandslag, Trond Nystad og Tor Arne Hetland, skal også bidra med råd og veiledning. I tillegg kommer tsjekkiske Martin Koukal, verdensmesteren på femmila under VM i Val di Fiemme i 2003.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Som verdens største og ledende skinasjon har vi et ansvar for å dele den kompetansen vi har med de andre nasjonene. Det er en glede å invitere inn talenter og trenere fra andre land, og sammen skape en arena der vi kan inspirere hverandre, sier Torbjørn Skogstad, leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

Samlingen startet som et samarbeid mellom juniorlandslagene i Norge og Tyskland for fire år siden, og har etter hvert vokst seg større. I fjor var det 90 utøvere og 22 trenere fra ni forskjellige land med. Til årets utgave kommer også utøvere fra USA og Canada.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer