Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL i Pyeongchang

Langrensstjerna om OL-frykten: - Jeg vil ikke at familien skal komme og se på meg

Stina Nilsson frykter ikke for sin egen sikkerhet under OL i Pyeongchang. Hun er mer bekymret for familien, som hun ber holde seg hjemme i Sverige.

BEKYMRET: Stina Nilsson er ikke bekymret på egne vegne foran OL i Pyeongchang. Men at familien vurderer å reise ned for å se på henne, liker hun ikke. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP
BEKYMRET: Stina Nilsson er ikke bekymret på egne vegne foran OL i Pyeongchang. Men at familien vurderer å reise ned for å se på henne, liker hun ikke. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL i Sør-Korea nærmer seg med stormskritt. Samtidig nærmer spenningen på Korea-halvøya å nærme seg bristepunktet.

I starten av denne måneden utførte nemlig Nord-Korea en atomprøvespregning som ble fordømt av det internasjonale samfunnet. For noen dager siden avfyrte de et missil som over Japan. Samtidig snakker regimet høyt om både å gjøre USA om til aske, og å senke Japan i havet.

De norske utøverne er klar over at OL kan bli spesielt. Det er også et av svenskenes største gullhåp, Stina Nilsson.

Ber familien bli hjemme

Nilsson (24) har gjennom de siste årene blitt en av svenskenes største langrennsprofiler. Likevel har hun bare VM-sølv og en OL-bronse på merittlista.

Hun er klar over at situasjonen på Korea-halvøya er anspent.

- Jeg prøver å distansere meg fra det som skjer der borte. Det er fryktelig. Det er en alvorlig situasjon, en konflikt som ikke har noe med idrett å gjøre, sier Nilsson i et intervju med svenske Expressen.

Men sin egen sikkerhet er hun ikke så bekymret for. Hun er mest bekymret for at familien skal ta turen til Sør-Korea for å se 24-åringen konkurrere.

- Greia er vel at det er jeg som ikke vil at de skal reise dit. Pappa vil dit for å se meg konkurrere. Men jeg kjenner at jeg ikke vil at han skal reise. Alt føles så usikkert. Jeg vil heller at de følger med på TV - da vet jeg hvor jeg har dem. Det er trygt hjemme i Sverige, sier Nilsson.

Spesielt OL

Da Dagbladet møtte Marit Bjørgen på høydeopphold i italienske Livigno, nylig, var hun mest bekymret for om det i det hele tatt ble noe OL.

- Blir det OL, så er det sikkert og trygt å reise dit. Det jeg tenker mest på er om det i det hele tatt blir noe, sa Bjørgen til Dagbladet.

- Det er kanskje ikke det beste landet å arrangere et OL, men jeg tror det blir en annerledes opplevelse. Jeg håper Kim holder seg innendørs når det er OL, sier Kathrine Harsem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!