Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langt bak VM-krav

- Det nytter ikke å skvise ei tom ketsjupflaske, sier Marius Bakken som manglet 20 sekunder på å kvalifisere seg til VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med tida 13.45,61 endte han nest sist på kveldens 5000 meter - 48 sekunder bak kenyanske Chebii Abraham.

- Det nytter ikke å skvise ei tom ketsjupflaske. Jeg mistet for mye da jeg var syk, og merket at beina visnet bort etter 2000 meter, sier Bakken til Dagbladet.no.

Det samme skjedde på Bislett for noen uker siden. Bakken føler seg lett til beins fram til midten av løpet, så blir kroppen tung og piffløs. I kveld lå han på skjema til VM-kravet helt til passerte 3000 meter.

- Jeg merket at jeg hadde altfor lite å kjøre på, og da var det bare å fullføre løpet. Men jeg henger ikke med hodet. Dette legger jeg bak meg og ser framover, sier langdistanseløperen.

I morgen reiser han til høyden i St. Moritz for å finne igjen godformen fra tidligere i sommer.

- Nå må jeg bare få trent skikkelig. Jeg har ganske god tro på at jeg skal klare VM-kravet innen fristen om en måned, sier Bakken som løp 12 sekunder raskere på Bislett enn i kveld.

Runar-løperens personlige rekord på halvmila er 13.09,19, som han løp på 2001. 15 av de 23 løperne i Roma klarte VM-kravet på 13.25,5. Chebii Abraham spurtbeseiret etiopiske Kenenisa Bekele.

<B>SLITER MED FORMEN: Her presterer Marius Bakken en skuffende 18. plass under Bislett Games 27. juni. I kveld gikk det enda verre.