Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langt igjen, Ole

Det var en perfekt kamp for Ole Gunnar Solskjær å score foran hjemmefansen på Old Trafford igjen. Men selv med total United-dominans var han aldri i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Louis Saha bredsidet inn 1- 0 allerede etter sju minutter var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Men en viss spenning - i alle fall sett med norske øyne - lå i om Ole Gunnar Solskjær kunne komme på scoringslista 20 måneder etter sin siste kamp på Old Trafford.

Det hadde trolig betydd enormt for Solskjær selv. Men også Alex Ferguson viste tydelig med kroppsspråket hvor mye han unnet nordmannen et mål:

På stillingen 4- 0 ble Gary Neville spilt fri inne i boksen. Solskjær kom i fart bakfra og ville fått en stor mulighet dersom Neville hadde løftet blikket. Men høyrebacken - som neppe kan beskyldes for å ha en giftig skuddfot - sendte i vei et håpløst skudd med feil fot.

TV-kameraene fanget opp reaksjonen fra Ferguson. Den hissige skotten slo oppgitt ut med armene, ristet på hodet og mumlet «Ole».

Aldri noen trussel

Solskjær spilte samtlige 90 minutter mot amatørene fra Burton og bar nok en gang kapteinsbindet. Men fra sin høyre kantposisjon var han aldri noen trussel.

Hvis vi er snille var Solskjær involvert i ett av Uniteds fem mål. 23 minutter ut i kampen slo han et godt innlegg som gikk over Louis Saha og Giuseppe Rossi. Mikael Silvestre fanget opp ballen på hjørnet av 16-meteren og fant Rossi, som hadde små problemer med å stusse ballen forbi Deeney i Burton-målet.

Clough var stolt

 TAM: Fortsatt langt unna scoringsformen, men United-kaptein Ole Gunnar Solskjær var med på en enkel returseier over Burton og Jake Sedgemore. Foto: AP/Scanpix
TAM: Fortsatt langt unna scoringsformen, men United-kaptein Ole Gunnar Solskjær var med på en enkel returseier over Burton og Jake Sedgemore. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Like etter pause løp Kieron Richardson over hele banen med ballen i beina, men Burton-forsvarerne halsende bak seg. Da han nærmet seg 16-meteren løftet han blikket og så om Solskjær var i posisjon. Det var han ikke. Richardson tok saken i egne hender og banket inn 3- 0 med et kraftfullt venstrebeinsskudd.

Senere sørget innbytter Ryan Giggs for 4- 0, før banens beste og et av Uniteds mest lysende talenter, Giuseppe Rossi, avsluttet med å banke inn Uniteds femte.

Burton var som ventet sjanseløse, men gjorde seg slett ikke bort mot laget som befinner seg 104 plasser høyere i tabellpyramiden.

Manager Nigel Clough var stolt av spillerne sine.

-  Vi hadde mange unggutter utpå der, og jeg håper de verdsatte det. De har minner for resten av livet sitt nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!