Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Langt, langt, langt fra god nok

Bobby Robson om Theo Walcott.

(Dagbladet.no): Tidligere i dag tok Sven-Göran Eriksson ut Englands landslagstropp til det forestående verdensmesterskapet i fotball.


Størst oppsikt vekker det at Arsenals ubeskrevne og 17-årige blad Theo Walcott er tatt ut, blant annet på bekostning av spillere som Shaun Wright-Phillips, Jermain Defoe, Darren Bent og Ledley King.

- En fantastisk gamble

Den som går aller tøffest ut mot valget av spisstalentet, er Sir Bobby Robson.


- Jeg tror dette er en fantastisk gamble. Jeg vil tro at han er langt, langt, langt unna å være god nok for verdensmesterskapet, sier den tidligere Newcastle-manageren og nåværende Irland-assistenten til
Sky Sports.

Han har selv vært trener for det engelske landslaget, og i 1990 tok han «de tre løvene» til semifinale i VM.

Ankepunktet mot Theo Walcott er først og fremst at han har til gode å gjøre sin debut for Arsenals førstelag etter at han kom til storklubben.

Ville valgt Defoe
I stedet for å ta ut Walcott ville Robson ha valgt Jermain Defoe, forteller han, og forklarer fort hvorfor:

KRITISK: Sir Bobby Robson ville tatt ut en annen VM-tropp enn det Sven-Göran Eriksson gjorde. Foto: Kieran Dohery/Reuters/Scanpix
KRITISK: Sir Bobby Robson ville tatt ut en annen VM-tropp enn det Sven-Göran Eriksson gjorde. Foto: Kieran Dohery/Reuters/Scanpix Vis mer

- Selvfølgelig ville jeg ha tatt ut Defoe. Ettersom han har spilt en god del toppfotball med Tottenham og West Ham, samt har vært i landslagsdiskusjonen og gjort det relativt godt, trodde jeg han var førstevalget foran den unggutten (Theo Walcott, journ.anm.).

Defoe er riktignok tatt ut som en av reservene, som kan komme inn hvis noen av de 23 førstevalgene faller fra innen 15. mai.

De fire andre reservene er Scott Carson (Liverpool), Luke Young (Charlton), Nigel Reo-Coker (West Ham) og Andrew Johnson (Crystal Palace).

- Walcott lik Thierry Henry

Stallen bekymrer likevel Robson, som påpeker at «Svennis» ser ut til å stole på at Michael Owen og Wayne Rooney blir ordentlig skadefrie.


- Det har han ingen garanti for. Hvis Owen og Rooney ikke blir klare, trenger vi Defoe. Derfor burde han ha vært i stallen, men dette er Svens valg, og det er vel ingen tvil om at han har tenkt nøye gjennom dette, sier Robson.

Tidligere i ettermiddag stilte «Svennis» på et kort nettmøte på FAs hjemmesider, for å diskutere uttaket med engelske fotballfans.

Her ble ikke Walcott uttaket noe stort tema, men på et spørsmål fra en som kaller seg Kristian, svarer Sven-Göran Eriksson at Walcott kan sammenlignes med Thierry Henry.

- LANGT FRA GOD NOK FOR VM: Det sier Sir Bobby Robson om Arsenal-talentet Theo Walcott.
UKJENT NAVN: Arsenals Theo Walcott er tatt ut i Englands VM-tropp. Her viser en modell fram det ukjente navnet, mens Sven-Göran Eriksson følger med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media