Langt nede etter å ha blitt disket i VM-debuten

- Klart jeg er kjempeskuffet, sier Håvard Haukenes.

SKUFFET: Håvard Haukenes (i midten) slet med krampe under 50-kilomteren. Det førte til dårlig teknikk, og til slutt diskvalifikasjon. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SKUFFET: Håvard Haukenes (i midten) slet med krampe under 50-kilomteren. Det førte til dårlig teknikk, og til slutt diskvalifikasjon. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Kappgjengeren Håvard Haukenes var langt nede etter at han ble disket i sitt aller første senior-VM på 50 kilometer.

Han nærmet seg 40 kilometer da han fikk den tredje advarselen. Dermed var det over ut. Den andre nordmannen som deltok i løpet, Erik Tysse, kom heller ikke til mål. Mageproblemer felte ham.

- Jeg fikk krampe etter cirka 30 kilometer. Det gjorde forferdelig vondt, og jeg må innrømme at jeg slet veldig. Selv om smertene var tunge, prøvde jeg å tenke positivt. Det var et mål for meg å komme til mål, så jeg gikk på videre, men teknikken ble dårligere og farta gikk ned. Da kom advarslene, sa Håvard Haukenes til NTB.

Han kom aldri inn i intervjusonen etter å ha blitt tatt ut av løpet, men møtte norske pressefolk utenfor deltakerhotellet litt senere onsdag ettermiddag. Det var en skuffet Haukenes som fortalte om VM-debuten.

Godt i gang - Jeg kom godt i gang med denne 50 kilometeren, og jeg hadde en fin følelse både før start og de første kilometerne. Den første advarselen kom etter 15-16 kilometer, men etter at krampa tok meg ble det vanskelig å gå bra teknisk og holde farten oppe, sa Haukenes.

- Jeg synes den første advarselen var litt vanskelig å forstå, men de to siste var greie, kommenterte trener Roger Gjelsvik.

Haukenes fikk de to første advarslene for manglende kontakt med underlaget. Det vil si løping. Den siste advarselen, og den som sendte ham ut av løpet, kom på grunn av dårlig knestrekk.

- Det er klart jeg er kjempeskuffet nå, for jeg hadde håpet at VM-debuten min skulle ende annerledes, sa Haukenes.

God lærdom Bergenseren så på seg selv som en læregutt i Moskva. Han var fornøyd med den erfaringen han hadde tilegnet seg, selv om det sportslige resultatet ikke ble som forventet.

- Jeg forsøker å tenke positivt. Det ble en god treningsøkt for meg, og jeg fikk også med meg en del gode erfaringer. Dessuten har jeg vært med i VM og sett alle prosedyrer jeg må gjennom. Det vil hjelpe meg videre ved neste korsvei, for jeg satser på å være tilbake i Beijing i 2015. Det er et mål det, sa Håvard Haukenes til NTB.

Det var iren Robert Heffernan som ble verdensmester. Han var i mål over minuttet foran sølvvinner Mikhail Rysjov fra Russland. (©NTB)