Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Langt over grensa til ydmykelse

Barcelona fornedret Mourinhos menn på det groveste.

FOTBALLPROPAGANDA: David Villa og Pedro feirer førstnevntes 2-0-scoring etter 18 minutter. Siden skulle Villa tegne seg for to scoringer. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki)
FOTBALLPROPAGANDA: David Villa og Pedro feirer førstnevntes 2-0-scoring etter 18 minutter. Siden skulle Villa tegne seg for to scoringer. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona - Real Madrid 5-0

(Dagbladet): Det er et drøyt halvår siden José Mourinho beinet rundt på Camp Nou-gresset i triumf, etter å ha frustrert og nøytralisert Barcelona-stjernene med en defensivt fullkommen forestilling.

I kveld var han tilbake, som trener for et Real Madrid-lag som har investert tungt for å ta tilbake det spanske fotballhegemoniet.

Men denne gangen drar han hjem fornedret, ydmyket og latterliggjort.

Før i kveld hadde ingen lag noen gang scoret mer enn tre mål på et Mourinho-lag. Barcelona scoret fem - FEM!

- Vi hadde ingen muligheter til å vinne. Av og til kan du protestere på dommeravgjørelser eller ha uflaks, men ikke i dag. Det var ett lag som spilte veldig bra, og et annet som spilte veldig dårlig, sier en fattet Mourinho.

TIDENES YDMYKELSE FOR MOURINHO: Før kveldens kamp hadde et lag ledet av José Mourinho aldri sluppet inn mer enn tre mål i en kamp. I kveld fikk hans Real Madrid fem i sekken av Barcelona. Foto: (AP Photo/Victor R. Caivano)
TIDENES YDMYKELSE FOR MOURINHO: Før kveldens kamp hadde et lag ledet av José Mourinho aldri sluppet inn mer enn tre mål i en kamp. I kveld fikk hans Real Madrid fem i sekken av Barcelona. Foto: (AP Photo/Victor R. Caivano) Vis mer

Han ble sittende apatisk på benken gjennom 90 minutter, knapt uten å reise seg, mens trenerkollega Pep Guardiola hoppet og danset på den andre trenerbenken.

Etter kampen nektet han for at laget hans var blitt ydmyket.

- Jeg har aldri blitt slått 5-0 før. Men det er lett å svelge, for vi fortjente å tape så mye. Vi spilte veldig dårlig. De var fantastiske.

Messi gjorde alt unntatt å score
Det som på forhånd var blitt presentert som det største «El Clasico» på år og dag, mellom verdens kanskje to beste lag for øyeblikket, ble en ren transportetappe for Barcelona.

Som ikke ga seg før Iker Casillas hadde plukket fem baller ut av nettet - og det var ikke et eneste mål for lite.

- Dette er langt over grensa til ydmykelse, påpekte Canal+-ekspert Lars Tjærnås da det ennå gjensto en halvtime av kampen.

For man skulle ikke tro det var Real Madrid som var besøk på Camp Nou i kveld - snarere Almeria eller Levante i forkledning. Midtveis ut i 2. omgang reiste Camp Nou seg i spontan glede etter et Barcelona-angrep som oppsummerte kvelden på beste måte, med tunneler, hælspark, vendinger og svimle Real Madrid-spillere på rumpa.

MISTET HODET: Sergio Ramos ble utvist på overtid, etter å ha grisetaklet Messi og deretter fikset til Puyol. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
MISTET HODET: Sergio Ramos ble utvist på overtid, etter å ha grisetaklet Messi og deretter fikset til Puyol. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer

En kamp i kampen var selvsagt den mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, de to suverene toppscorerne i La Liga, av mange rangert som nummer én og to i verden.

Den duellen vant Messi akkurat som han ville i kveld.

Den lille argentineren scoret riktignok ikke, men det var omtrent det eneste han ikke gjorde: Både på 3-0 og 4-0 var Messi regissøren med perfekte stikkere til David Villa, som igjen viste hvilken klasseavslutter han er.

På overtid lekte innbytter Jeffren inn 5-0 for vertene.  Så grundig er ikke Real Madrid blitt rundjult av erkerivalen siden Barcelona vant 7-2 på Camp Nou i 1950.

- Det er lett å bli historieløs, men jeg må stille meg selv spørsmålet. Har jeg noensinne sett bedre fotball? Jeg er ikke sikker på om jeg har det, sa en målløs Tjærnås da dommeren blåste av kampen.

Da hadde Sergio Ramos nettopp blitt utvist for å ha sparket ned Lionel Messi i reint drittsinne, før han dyttet Carles Puyol i bakken.

Overkjørt fra start
Frustrasjonen til Real Madrid er ikke vanskelig å forstå - for så latterliggjort er det lenge siden de helhvite er blitt.

EN DUELL MED ÉN VINNER: Lionel Messi satte Ronaldo fullstendig i skyggen på Camp Nou. Foto:  REUTERS/Albert Gea
EN DUELL MED ÉN VINNER: Lionel Messi satte Ronaldo fullstendig i skyggen på Camp Nou. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

Men i kveld var de rett og slett aldri i nærheten.

Tidvis ble det nesten komisk å se hvordan Barcelona holdt ballen i laget mens Real-spillerne løp i mellom, og statistikken viste nesten 70 prosent ballbesittelsene for vertene.

Samtidig sto de helhvite forbløffende høyt med forsvaret sitt, til tross for at Barcelona gang på gang stakk gjennom i det enorme bakrommet.

José Mourinho var neppe uforberedt på at Barcelona ville gå ut i 100. Likevel så det ut som Real Madrid ble tatt fullstendig på senga av råkjøret innledningsvis:

Lionel Messi, som ikke har scoret mot Mourinho-lag på sju kamper, sendte i vei et skremmeskudd etter bare seks minutter da han traff innsida av stolpen fra skrått hold.

Noen minutter senere lå ballen i nettet bak Iker Casillas:

NÅDESTØTET: Jeffren Suarez leker inn 5-0 på overtid. Foto:  (AP Photo/Victor R. Caivano)
NÅDESTØTET: Jeffren Suarez leker inn 5-0 på overtid. Foto: (AP Photo/Victor R. Caivano) Vis mer

Andres Iniesta kunne skutt selv fra rundt 20 meter, men oppdaget i stedet at Xavi var i ferd med å snike seg inn bak ryggen på Ricardo Carvalho. Marcelo greide nesten å stoppe den knallharde pasningen, men forlenget den i stedet bare til Xavi, som iskaldt vippet ballen over Casillas fra fem meter.

29 pasninger
2-0 kom etter 18 minutter, etter et Barcelona-angrep som talte 29 pasninger.

Ballen endte til slutt hos David Villa, som dro seg fri fra Ramos og knallet ballen hardt inn foran mål. Casillas greide ikke å stoppe den, og Pedro kunne bare dytte den i det åpne buret.

Stillingen holdt seg til pause, men Barcelona var klart nærmere et tredje mål enn gjestene var redusering.

Enveiskjøringen fortsatte etter pause også:

I løpet av de første fem minuttene hadde David Villa og Xavi hver sin gigantsjanse, begge ganger etter forarbeid fra Messi.

Real Madrid-forsvaret virket nesten paralyserte med en merkelig sløv Marcelo i spissen, samtidig som det var fri motorvei mellom midtstopperne Pepe og Ricardo Carvalho.

VILL JUBEL: Barcelona-gutta feirer hemningsløst etter kampslutt. FOto: REUTERS/Marti Fradera
VILL JUBEL: Barcelona-gutta feirer hemningsløst etter kampslutt. FOto: REUTERS/Marti Fradera Vis mer

3-0 kom ved Villa etter 55 minutter og 4-0 ved samme mann tre minutter senere. Et kvarter før slutt ble han tatt av banen til fordel for Bojan - som bare brukte ett minutt på å komme alene med keeper.

Men unggutten mistet balansen og ble løpt opp av Pepe i siste liten.

I motsatt ende av banen hadde Victor Valdes ingen verdens ting å gjøre, og i stedet fikk innbytter Jeffren gjøre ydmykelsen total på overtid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!