Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langt over streken

Linjemann Rob Lewis så ikke at denne ballen var 50 centimeter inne. En lykke for Manchester United-keeper Roy Carroll. Og en skam for dommerstanden.

De tre topplagene i Premier League avsluttet det knallharde juleprogrammet i går. Bare Chelsea gjorde jobben med 2-0 seier over Middlesbrough etter to Drogba-scoringer. Arsenal rotet vekk to poeng, og var nære å miste alle tre etter at Shaun Wright-Phillips stjerneskudd sendte Manchester City i ledelsen på Highbury. Fredrik Ljungberg reddet 1-1 (Arsenals femte poengdeling hjemme denne sesongen) på en scoring som burde vært annulert for offside. Kontroversielt nok i seg sjøl, men bare småtteri mot situasjonen i siste spilleminutt på Old Trafford som garantert blir ukas snakkis.

På 0-0 jaget United desperat sin femte strake seier. Roy Carroll opererte nært midtlinja, og var fullstendig på bærtur da Pedro Mendes plutselig fikk ballen og sendte avgårde en 60 meters lobb. Carroll nådde tilbake til streken, skulle bare plukke enkelt ned i fast grep, men fomlet ballen over skuldra og i mål.

Trodde alle på Old Trafford - unntatt linjemann Rob Lewis og dommer Mark Clattenburg. Som lot spillet gå videre.

-  Fint minne

Etter kampen bare lo Pedro Mendes av avgjørelsen:

-  Hva kan jeg gjøre? Ingenting. Ballen var klart inne. Det var et fint mål, men jeg får bare beholde det i minnet mitt, sier han.

Tottenham vurder nå å legge inn en offisiell klage på dommeravgjørelsen.

-  Fra min posisjon så jeg at ballen var inne. Men linjemannen var altfor langt unna. Det er en skam. Det er så mye teknologi i verden i 2005, men vi må se på TV etterpå at ballen var inne. Dette er synd. Vi føler oss litt ranet, men det er for vanskelig for både dommeren og linjemannen å se noe slikt fra deres posisjon, sier Tottenham-manager Martin Jol - som nå har ledet laget sitt i sju ligakamper på rad uten tap.

-  Det så ut som ballen var inne, men jeg var ikke sikker. Det var ikke dommerne heller, og det går ikke an å klandre dem. Men jeg mener nå at det er på tide å innføre målkamera. Tidligere har jeg vært imot dette, men det tar kanskje bare 30 sekunder. Det er faktisk ikke mer enn det tar å ta et frispark eller en corner. Derfor ødelegger ikke slike avbrudd kampene, sier Alex Ferguson som ledet et fra før skaderammet United. Og i tillegg fikk Ryan Giggs på skadelista i går.

Ferguson mente for øvrig at United ble snytt for straffe da Rio Ferdinand ble felt - og frisparket ble trukket utenfor 16-meteren.

Startet feiringa

For Chelsea ble gårsdagen nok en bekreftelse på at formen holder seg på vei inn i jubileumsåret. Klubben fyller 100 år i år, og er nå på god vei mot sitt første ligagull på 50 år. Didier Drogba punkterte kampen med scoringene sine etter 15 og 17 minutter.

Manager Jose Mourinho er nok rimelig tilfreds etter at Ferguson og Wenger før kampen i går gikk ut og sa at Chelsea kom til å gå på smeller. Isteden er det Chelsea som står løpet. Ledelsen på sju poeng til Arsenal og 11 poeng til Manchester United blir vanskelig å rote bort.

Arsenal-manager Arsene Wenger kom forknytt til intervjuet etter kampen - klar over at ligagullet nå forsvinner foran ham.

Ikke mindre bittert er det at det var Shaun Wright- Phillips - spilleren han sjøl ønsket å kjøpe, men som nå er for dyr - som ødela kvelden på Highbury i går.

-  Han scoret et fint mål, men jeg synest vi var uheldige som ikke vant kampen. Vi hadde mange yngre spillere på banen i går, og det var særlig tydelig i første omgang.

PÅ BÆRTUR: Roy Carroll var fullstendig på bærtur da Pedro Mendes plutselig fikk ballen og sendte avgårde en 60 meters lobb. Carroll nådde tilbake til streken, skulle bare plukke enkelt ned i fast grep, men fomlet ballen over skuldra og i mål.
DOBBELTPUNKTERING: Didier Drogba (t.v.) ødela moroa med scoringer i det 15. og 17. minutt.
STJERNESKUDD: Shaun Wright- Phillips fikk inn en fulltreffer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media