Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langt sykeopphold for Brenden

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Kristian Brenden (24) ble i går operert for alvorlige bruddskader i ryggen og foten. Nå må Vinstra-gutten regne med et langvarig sykehusopphold etter onsdagens ulykke med paraglideren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter operasjonene i går fikk Brenden besøk av foreldrene Karen og Torbjørn. De ønsket ikke å uttale seg til Dagbladet.

- Vi ber om forståelse for at vi ikke ønsker å si noe slik situasjonen er akkurat nå, sa Karen Brenden til Dagbladet.

Følelse i beina

Hoppkamerat Henning Stensrud (21) var rystet over ulykken som rammet hoppkameraten under paragliding i Vågå.

- Heldigvis hadde Kristian følelse i beina før operasjonen i går, sier Stensrud til Dagbladet.

Brenden og Stensrud har ofte delt rom når hopplandslaget har vært på tur.

- Du får et lite sjokk når du hører at en av kameratene dine er skadd. Dette var tragisk, men vi får tro det går bra, sier Stensrud.

Vellykket operasjon

Ifølge en pressemelding fra overlege ved ortopedisk seksjon ved Lillehammer Fylkessykehus, Eirik Aunan, har Kristian Brenden fått omfattende skader.

Han har pådratt seg alvorlige brudd i lenderyggen og høyre fotrot, brudd i bekkenet og hofteskåla samt en albueskade.

Gårsdagens operasjoner varte i flere timer og forløp ukomplisert.

Ifølge pressemeldingen er Brendens tilstand stabil. Han skal ligge på intensivavdelingen kommende døgn. Overlege Eirik Aunan skriver at han forventer et lengre sykehusopphold og langvarig rehabiliteringsprosess.

Debut i 1997

Rattkjelke, modellfly og elektronikk har vært Brendens store hobbyer. For noen år siden fattet han stor interesse for hanggliding og paragliding.

I juni 1997 var Kristian Brenden med Dagbladet på hanggliding ved rikssenteret i Vågå. Her fikk han sin første opplevelse på vingene i et tandemhopp sammen med en erfaren hanggliderpilot.

- Dette er en av de fineste opplevelsene jeg har hatt. Det var fantastisk morsomt og helt annerledes enn et skihopp, sa en lykkelig Brenden til Dagbladet den gang.

Eget sertifikat

Gleden var ekte da Vinstra-gutten i fjor fikk sitt eget paraglidersertifikat i Sverige. Han hadde mange timer i lufta før ulykken inntraff onsdag ettermiddag. Brenden skal, ifølge øyenvitner, ha falt mellom 50 og 100 meter utfor en skråning da han skulle ta av med paraglideren.

Utenfor landslaget

Kristian Brenden representerer Vinstra-klubben Tormod Skilag og Trønderhopp. For tre sesonger slo han igjennom med topplasseringer i verdenscupen på Lillehammer.

Foran kommende skisesong ble Brenden vraket fra hopplandslaget.