BACK IN BUSINESS: Fotballfolket i Green Bay, Wisconsin og i resten av USA kan glede seg over at NFL-sesongen blir gjennomført som planlagt da partene i dag kom til enighet i en langvarig arbeidskonflikt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeffrey Phelps
BACK IN BUSINESS: Fotballfolket i Green Bay, Wisconsin og i resten av USA kan glede seg over at NFL-sesongen blir gjennomført som planlagt da partene i dag kom til enighet i en langvarig arbeidskonflikt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeffrey PhelpsVis mer

Langvarig NFL-konflikt løst

Sesongen spilles som planlagt etter fire måneder lang lockout.

Den amerikanske fotballigaen (NFL) starter som planlagt kommende sesong. Mandag kom ligaen og spillerne til enighet om å avslutte lockouten.

Den har pågått i fire måneder. Konflikten dreide seg i all hovedsak om fordeling av ligaens store overskudd. I USA betegnes konflikten som en krangel mellom dollarmilliardærer og dollarmillionærer om delingen av en kake som er mer enn stor nok til begge.

Lockouten i NFL har vart siden midten av mars. Det er første gang siden 1987 at ligaen har vært stoppet av arbeidskonflikt.

NFL-sesongen skal etter planen starte 8. september.

(NTB)