Sverige - Norge, kl. 20.45 søndag

Lanserer ny Norge-sjef

- Jeg ville hentet inn Ståle Solbakken, sier Drillo.

<strong>STERK STEMME:</strong> Egil Drillo Olsen - 78 år - har fortsatt klare meninger om fotball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STERK STEMME: Egil Drillo Olsen - 78 år - har fortsatt klare meninger om fotball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sverige - Norge, kl. 20.45 søndag

STOCKHOLM (Dagbladet): Lars Lagerbäck (71) har mer eller mindre slått fast at han gir seg som norsk landslagstrener etter et eventuelt EM-sluttspill i 2020.

Hvis Norge ikke kommer til mesterskapet gjennom kvalifiseringen - eller playoff i Nations League - kan det være over allerede i mars. Det betyr at Norges Fotballforbund trolig har startet jakten på en potensiell etterfølger.

Egil Drillo Olsen (78) er i alle fall klar på hvem han vil ha:

- Jeg ville hentet inn Ståle Solbakken. Han har vel snart vært lenge nok i København nå? sier Drillo i et intervju med Dagsavisen lørdag.

<strong>PRESSEKONFERANSE:</strong> Ståle Solbakken og F.C. København presenterte Nicklas Bendtner som ny spiller denne uka. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Ståle Solbakken og F.C. København presenterte Nicklas Bendtner som ny spiller denne uka. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB scanpix Vis mer

- Ole Gunnar Solskjær kan vel få sparken i United? spør avisa.

- Det kan hende hvis han fortsetter å tape hjemmekamper. Men det er jo et eventyr. Han trener et lag som engasjerer i alle verdensdeler.

Skulle overta

At Drillo har en forkjærlighet for Solbakken, er ingen hemmelighet. I 2012 var det meningen at 51-åringen skulle overta etter ham som landslagstrener, men så kom Köln på banen. Fotballforbundet fikk en økonomisk kompensasjon fra Bundesliga-klubben. I stedet kom Per-Mathias Høgmo inn i 2013, etter en avskjed Drillo var svært misfornøyd med.

Selv har Solbakken utelukket seg selv som landslagstrener etter Lagerbäck. Han stortrives i F.C. København, og han har fortsatt uoppgjort business ute i Europa. Verken Köln eller Wolverhampton var en suksess.

Med til historien hører at treneren også utelukket Nicklas Bendtner i F.C. København. Men denne uka var spilleren på plass, så ingenting er åpenbart skrevet inn i stein.

Lars Lagerbäck og Norge forbereder storkampen mot Sverige i EM-kvalifiseringen søndag kveld. Dersom Norge taper, vil laget være fem poeng bak Sverige på andreplass - den siste plassen som gir EM-sluttspill. Det kan bety at diskusjonen rundt Lagerbäcks etterfølger fort øker i styrke.

- Jeg blir «oerhörd forvånad» hvis jeg fortsetter som landslagstrener etter at den nåværende kontrakten går ut, sa svensken på Færøyene i juni.

- Ring Åge Hareide

Dagbladets kommentator, Morten P, oppfordret etterpå fotballforbundet om å ringe Åge Hareide. Han forlenger ikke med Danmark, og kan være en høyaktuell kandidat.

Hareide trente Norge fra 2003 til 2008.

- Det vil være en tjenesteforsømmelse av NFF ikke å sjekke muligheten for om Åge kan gjøre en retur. Sist han var i Norge, gjorde han en bra jobb - bortsett fra det siste året - der det meste gikk i vasken, sier Morten P.

- Det er ikke Åge Hareides skyld at Norge ikke kom til EM i Østerrike og Sveits i 2008. Det var ikke hans skyld at vi spilte to kamper med åpent mål. Jeg føler også at han kan ha noe uoppgjort med Norge.

- Er det andre kandidater?

- De fleste gode kandidater som vi har er opptatt, påpeker kommentatoren.

GÅR HAN?: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Ståle Solbakken har nylig sagt at det er helt uaktuelt. Ole Gunnar Solskjær er i Manchester United. Henning Berg - som ville vært en kandidat etter min begreper - har akkurat signert med en ny klubb i Nikosia (Omonia Nikosia). Kjetil Rekdal … vel, han gjør det ikke lettere for seg selv. Så det er ikke så lett å se den soleklare kandidaten (utover Hareide). Dag-Eilev Fagermo kunne vært et navn. Det er ikke mange år siden han ble tilbudt U21-laget. Men da blir det plutselig et mye større felt.

Om Sverige-kampen sier Drillo til Dagsavisen:

- Vi har en fair sjanse til å slå dem. Vi har mange, unge spennende spillere. Martin Ødegaard har tatt store steg. Men jeg er selvfølgelig bekymret for forsvaret. Jeg ser at Lars har trøbbel der.

EM-KVALIK
Spania550013-315
Sverige531112-710
Norge522110-78
Romania521212-77
Malta51042-123
Færøyene50053-160
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer