Lanserer Sjögren-erstatter

Fotballekspert Ivar Hoff (74) er klar på at Martin Sjögren (45) må takke for seg etter 8-0-flausen for England. Samtidig lanserer han en erstatter som ny norsk landslagssjef.

PROFIL: Ivar Hoff var skuffet etter Norges stortap mot England. Foto: Nina Hansen
PROFIL: Ivar Hoff var skuffet etter Norges stortap mot England. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 11. juli er en dato Fotball-Norge trolig seint vil glemme. Stortapet for England var av det ekstreme slaget.

- Katastrofe av en match, tordner Ivar Hoff overfor Dagbladet.

Han mener Sjögren bør være ferdig som landslagssjef når EM avsluttes den 31. juli.

- Hvis han har litt ryggrad, så bør han trekke seg. Han bør være mannfolk nok til å gjøre det når EM er over. Så får man overlate skuta til Hege Riise. Hun har bevist at det er hun som er Norges landslagssjef på sikt.

- Hva gjør at du vil du ha inn akkurat henne?

- Se hva hun har gjort internasjonalt, først som spiller. Ble kåret til den beste spilleren under VM i Sverige på midten av 1990-tallet, jeg var der og jobbet for NRK Radio og fulgte henne. Jeg fulgte henne i Lillestrøm der hun har vært trener og renset det som var av sølvtøy i cup og serie i mange år, forklarer Hoff.

Han fortsetter:

- Hun har vært assistenttrener for USA, vikarierte for det engelske landslaget under OL da treneren der ikke kunne være med, og nå var hun bare noen sekunder fra ekstraomganger i finalen med U19-landslaget. Så hun har en merittliste som ingen annen, også er hun et fantastisk flott menneske.

PÅ FELTET: Hege Riise under en trening med det engelske landslaget. Foto: NTB/PA
PÅ FELTET: Hege Riise under en trening med det engelske landslaget. Foto: NTB/PA Vis mer

- Helt uforståelig

Sjögren høstet mye kritikk for at han ikke gjorde endringer eller bytter før pause mot England. Hoff mener Sjögren knapt kunne levert en svakere innsats fra sidelinjen.

- Han bommet totalt. Det som skuffet meg mest var at han satt som en statue i Frognerparken og så på hele førsteomgangen uten å gjøre noe. Jeg synes synd på de som spilte i Norges bakre firer. At de med en gang ikke fikk beskjed om å gå over til fem bak da man så hvordan England tok tak i kampen - det er for meg helt uforståelig.

EM: Gruppe A

1. England22009-06
2. Østerrike21012-13
3. Norge21014-93
4. Nord-Irland20021-60

- Lei meg

- Har du i moderne tid sett en mer ydmykende kamp med det norske landslaget - på kvinne- eller herresiden?

- Nei, ikke i det hele tatt.

- Hva tenkte du da du så målene renne inn?

- Jeg blir ikke sint, jeg blir bare lei meg. Jeg synes det var veldig vondt å se, med tanke på jentene som var utpå der. Jeg synes virkelig synd på dem.

Hoff mener de norske jentene ikke må grave seg ned etter stortapet. Da blir bare vondt verre, sier han.

- De må bare sette et stort kryss over den kampen, så får man starte med blanke ark og glemme alt som heter England. Vinner de mot Østerrike er de i kvartfinalen og der venter ikke England.

- Men Sjögren må ikke glemme dette inne i seg, han må bare stå på så lenge dette mesterskapet varer, og så være voksen nok til å rusle stille og rolig ut korridoren på Ullevaal stadion, avslutter Hoff.

- Krise

Norges tidligere landslagsspiller Solveig Gulbrandsen (41) sier følgende til Dagbladet etter det oppsiktsvekkende tapet:

- Det var rett og slett krise. Vi ble rundspilt.

- Det virker som Sjögren og trenerne overvurderte egne evner med tanke på kampplanen mot England. Også savner jeg en plan B, for kampen er ikke over på 2-0. Det ble sagt at det ikke ble bedre etter forandringene, men da stiller jeg spørsmål om de hadde trent nok på plan B, sier TV 2-eksperten.

Solveig Gulbrandsen (bildet) har en ekspertrolle under TV 2s sendinger fra kvinnenes fotball-EM i 2022.Bildet kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2
Solveig Gulbrandsen (bildet) har en ekspertrolle under TV 2s sendinger fra kvinnenes fotball-EM i 2022.Bildet kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2 Vis mer

Gulbrandsen synes ikke det så ut som at spillerne var drillet godt nok da kampplanen måtte endres.

Hun forteller at hun har vært med på pinlige tap selv, blant annet mot Japan (1-5) og Brasil (0-5).

- Da følte jeg nok på akkurat det samme som spillerne gjorde i går, men det er lenge siden. I nyere tid er dette det verste, mener Gulbrandsen.

- Hvordan nullstiller jentene etter dette?

- Det er en evne man må ha som idrettsutøver. Nå har ikke jentene noe valg, og de har fortsatt mulighet til å gå videre.

Hun vil ikke snakke noe om Sjögrens framtid før etter mesterskapet, men poengterer at hun er fryktelig skuffet over det svensken har levert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer