Ole Einar Bjørndalen

Lanseres i Frankrike

TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen (49) lanseres som kandidat til den ledige jobben som fransk landslagssjef for skiskytterne. - Det hadde vært sjukt rått om han ble fransk trener, sier Vetle Sjåstad Christiansen (30).

KANDIDAT: Flere franske medier lanserer Ole EInar Bjørndalen som en kandidat til trenerjobben for de franske skiskytterne. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
KANDIDAT: Flere franske medier lanserer Ole EInar Bjørndalen som en kandidat til trenerjobben for de franske skiskytterne. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ingen franske skiskyttere på herresiden tok en individuell seier i verdenscupen denne sesongen. Det har ikke skjedd siden 1996/97-sesongen.

Verdenscupavslutningen i Holmenkollen ble ikke bare slutten på sesongen for skiskytterne. Slutten ble det også for den franske trenerduoen Vincent Vittoz og Patrick Favres.

Etter det Dagbladet forstår har det vært ønske fra den franske troppen om et skifte i trenerstabem, og flere av de mest rutinerte utøverne skal ha gått i bresjen for å få inn friske krefter. Ifølge franske medier ble avgjørelsen tatt bare timer før sprinten i Holmenkollen.

- Vi er tvunget til å innse at det ikke lenger er en harmoni med utøverne. Vi var klare til å fortsette, men vi er uenige i veien videre. Vi kan ikke fortsette sånn, sa Vittoz ifølge tyske Eurosport

FRANKRIKE NESTE? Ole Einar Bjørndalen på ski som kinesisk landslagstrener i Oberhof i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRANKRIKE NESTE? Ole Einar Bjørndalen på ski som kinesisk landslagstrener i Oberhof i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nevnes som aktuell

Når Frankrike nå etter hvert skal ansette en ny trener, er Ole Einar Bjørndalen et navn som dukker opp i franske medier. Skiskytterlegenden har trenererfaring fra det kinesiske landslaget, og jobber for tida som skiskytterekspert for TV 2.

Bjørndalen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i forbindelse med denne saken. Til franske RMC sier han:

- Jeg må tenke meg nøye om hvis denne muligheten dukker opp. Før jeg svarer i media så vil det være nødvendig for dere å spørre det franske forbundet om de har noe å si, men jeg har ikke tenkt tanken, sier Bjørndalen.

Han fortsetter:

- Det er et godt lag med fantastiske utøvere. Det er så mange talenter at så det vil være et privilegium for den som får ansvaret for det laget, fortsetter han.

KUNSTNER: Vetle Sjåstad Christiansen viser frem et av sine mer kunstneriske talenter. Video: Bård Sørø Olsen/ Dagbladet TV-sporten. Vis mer

Nevner Bjørndalen som het kandidat

Etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen tok Vetle Sjåstad Christiansen selv opp det franske laget da han svarte på et spørsmål om hvordan han ser på neste sesong.

- Jeg regner med at flere er på ballen neste år. Det har kommet for en dag at de franske trenerne har sagt takk og farvel. De er nok på hugget for å slå oss, sier han.

På TV 2s spørsmål om han noen gang har hørt om at utøvere skal ha krevd trenernes avgang, svarte han:

- Nei, ikke i skiskyting. Men Siegfried (Mazet, skytetrener) dro noen paralleller til det franske fotballandslaget da Didier Deschamps gikk av etter at Ribery og Anelka gikk i bresjen for å fjerne ham. Det er ikke utøverne som bestemmer, men er de ikke fornøyd, så blir det vanskelig å samarbeide. Jeg håper de løste på en ålreit og fredelig måte.

POSITIV: Vetle Sjåstad Christiansen tror det hadde vørt midt i blinken med Ole Einar Bjørndalen som fransk landslagstrener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POSITIV: Vetle Sjåstad Christiansen tror det hadde vørt midt i blinken med Ole Einar Bjørndalen som fransk landslagstrener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sjåstad Christiansen - som vant normaldistanse-cupen etter andreplassen på fellesstarten i Kollen - mener det vil være naturlig at franskmennene ser til Norge når de etter hvert skal ansette ny trener.

- Det blir spennende å se om de henter inn noe utenlandsk arbeidskraft. Kanskje de ser til Norge i og med at vi er så gode på elite- og rekruttnivå. Det er kanskje en TV 2-ekspert som kunne tenkt seg å trene noen andre enn kineserne. Jeg tror det hadde vært kult, men jeg vet ikke om de har pengene til å ansette Ole Einar. Det hadde vært sjukt rått om han ble fransk trener. Da hadde sirkelen vært sluttet, sier Sjåstad Christiansen med glimt i øyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer