Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lanzinger får ta med foten hjem

Ligger i fryseren på Ullevål.

(Dagbladet.no): I ettermiddag kom som varslet en forespørsel fra advokaten til Matthias Lanzingers familie. Familien ønsker å ta beslag i Matthias\' amputerte venstre bein - som bevismateriale i tilfelle et eventuelt søksmål.

- Jeg har fått en epost fra advokaten i ettermiddag. Jeg sendte den videre til juridisk avdeling på Ullevål, og svaret er at så lenge det ikke er kontaminert, er det pasientens rettighet. Så han kan få den med seg hjem, sier Olympiatoppens medisinske ansvarlige Lars Engebretsen til Dagbladet.no.

Han var med på amputasjonen av Lanzingers bein i går. Standard prosedyre ved amputasjon er at det fjernede legemene blir destruert, vanligvis i løpet av 24 timer. 

Ble lagt i fryser

Destruksjon er normalen fordi kroppsdelene kan være infisert.

- Det var ingen infeksjon i dette tilfellet. Foten ble lagt i en fryser som holder ned til 70 minusgrader, forteller Engebretsen.

Han sier man ved Ullevål sykehus kun har opplevd to slike forespørsler før.

- Det er veldig spesielt, sier Engebretsen.

SPESIELT: Lars Engebretsen (t.h.) fikk i ettermiddag mail fra advokaten til Lanzingers familie. Der ber familien om å få utlevert foten til bruk som bevis i en erstatningssak. Her er Engebretsen sammen med den østerrikske eksperten Thomas Hölzenbein før operasjonen mandag kveld der de forsøkte å redde beinet. Foto: Arnt E. Folvik
SPESIELT: Lars Engebretsen (t.h.) fikk i ettermiddag mail fra advokaten til Lanzingers familie. Der ber familien om å få utlevert foten til bruk som bevis i en erstatningssak. Her er Engebretsen sammen med den østerrikske eksperten Thomas Hölzenbein før operasjonen mandag kveld der de forsøkte å redde beinet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Men han ser ingen problemer ved at Lanzingers familie ønsker å få utlevert den delen av beinet som måtte opereres bort i etterkant av den stygge fallulykken i Kvitfjell søndag.

- For meg er det iallfall ikke noe problem, forsikrer idrettslegen.

- Var pigg i dag

Ellers melder Engebretsen at Lanzingers tilstand etter forholdene er bra.

- Han var veldig pigg i dag. Og det var godt å se, for han var ganske skral, sier Engebretsen.

Legen ønsker imidlertid ikke å si noe om hvordan østerrikeren har taklet situasjonen mentalt.

- Jeg har valgt å ikke si noe om det. Det får han eventuelt gjøre selv, sier Lars Engebretsen.

Det østerrikske alpinlagets talsmann Robert Brunner sier til Dagbladet at Lanzinger vil reise hjem i morgen.

image: Lanzinger får ta med foten hjem
MÅTTE AMPUTERE: Matthias Lanzinger fotografert sekunder før ulykken hans i Kvitfjell søndag. I går måtte venstrebeinet amputeres.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media