Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lanzinger landet i Salzburg

Kjørt rett til sykehus.

(Dagbladet.no): Alpinisten Matthias Lanzinger kom i ettermiddag hjem til Østerrike etter skaden i Kvitfjell sist helg som endte med at han måtte amputere venstre fot.

Etter landing på flyplassen i Salzburg ble han løftet på en båre rett inn i en ventende ambulanse. Den kjørte ham rett til sykehuset der han vil få videre behandling, melder Salzburger Nachrichten.

Lanzinger reiste sammen med kjæresten Eva og skiforbundets lege Markus Wegscheider.

Etter planen skal Lanzinger ligge på sykehuset i Salzburg for behandling i tre uker.

I går ga Ullevål sykehus klarsignal for at familien Laziger fikk ta beslag i den amputerte foten for å bruke den som bevismateriale i tilfelle søksmål.

Foten var med på flyet, og er sendt videre til Wien, melder avisa Österreich.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) forsvarer forøvrig Kvitfjell-arrangørene mot kritikken som har kommet fra østerriksk hold, melder NTB.

- Det er blitt hevdet at det var et VIP-helikopter som sto til disposisjon ved utrykning, men det var et redningshelikopter, sa FIS-president Gian-Franco Kasper i et intervju med den sveitsiske avisa Berner Zeitung i dag.

HJEMME IGJEN: Matthias Lanzinger landet i ettermiddag i Salzburg. Foto: Kerstin Jönsson, AP/Scanpix
HJEMME IGJEN: Matthias Lanzinger landet i ettermiddag i Salzburg. Foto: Kerstin Jönsson, AP/Scanpix Vis mer
RETT TIL SYKEHUS: Lanzinger ble løftet rett inn i en ambulanse som kjørte ham til sykehus, der han etter planen skal ligge i tre uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media