Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lanzinger opereres på nytt i kveld

Vil ta fem-seks timer.

(Dagbladet.no): Den østerrikske alpinisten Matthias Lanzinger blir i kveld operert på nytt på Ullevål universitetssykehus.

Han opereres for å sikre blodsirkulasjonen i beinet, opplyser idrettslege Lars Engebretsen til Dagbladet.no.

Operasjonen er ventet å ta fem-seks timer, og startet klokka 19.15 i kveld.

Etter det stygge fallet under super G-rennet i Kvitfjell i går, ble han operert for flere åpne brudd i leggbeinet.

Lanzinger kom skjevt ut fra et hopp og gikk rett gjennom en port. Bindingen på den ene skien løste seg ikke ut som den skulle, og det medførte alvorlige skader i beinet til østerrikeren.

Mellom operasjonene har Lanzinger vært holdt i kunstig koma.

KJØRTE GJENNOM PORT: Matthias Lanzinger mistet kontrollen, kjørte gjennom en port og den ene skia løste seg ikke ut i fallet. Han ble kastet rundt i bakken. Foto: NRKsport.no
KJØRTE GJENNOM PORT: Matthias Lanzinger mistet kontrollen, kjørte gjennom en port og den ene skia løste seg ikke ut i fallet. Han ble kastet rundt i bakken. Foto: NRKsport.no Vis mer
image: Lanzinger opereres på nytt i kveld
ALVORLIG SKADE: Matthias Lanzinger ble tatt hånd om i løypa før han ble hentet av legehelikopter etter fallet i Kvitfjell i går. I kveld opereres østerrikeren på nytt for å sikre blodsirkulasjonen i beinet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media