Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lanzinger vil beslaglegge foten

Som bevismateriale etter ulykken.

(Dagbladet.no): Kritikken har vært krass siden Matthias Lanzingers fall i Kvitfjell søndag.

I går måtte 27-åringen amputere deler av det venstre beinet, og nå ønsker familien å ta beslag i foten - som bevismateriale i tilfelle søksmål.

- Vi vil sjekke om alt det medisinske er i orden. For å få til det må vi sikre alle bevis, sier familiens advokat, Manfred Ainedter, til oe24.at.

Det var Matthias\' mor, Katharina, som i går engasjerte den kjente østerrikske advokaten.

Kritikken - riktignok fra andre enn familien - har så langt vært rettet mot Det internasjonale skiforbundet (FIS) og mot arrangørene i Kvitfjell.

Skiprodusenten Fischer kan være et annet mål for et eventuelt søksmål, ettersom den venstre bindingen ikke løste ut.

- Jeg har registrert kritikken, og det jeg kan si, er at vi har handlet som forutsatt. Også den østerrikske legen fulgte transporten, sa Kvitfjells arrangementsleder Svein Mundal til Dagbladet.no i går.

Olympiatoppens Lars Engebretsen fastslo samtidig at toppalpinistens bein ikke kunne vært reddet om pasienten så hadde kommet til sjukehus enda tidligere.

MISTET BEINET: Matthias Lanzinger måtte amputere det venstre beinet etter ulykken i Kvitfjell søndag. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
MISTET BEINET: Matthias Lanzinger måtte amputere det venstre beinet etter ulykken i Kvitfjell søndag. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer

- Skadene hans var så alvorlige at det ikke var mulig å redde beinet, mener han.

image: Lanzinger vil beslaglegge foten
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media