Laporta pirker i Zlatans Barca-sår

Måler seg mot Messi i morgen.

RIVALER: Zlatan Ibrahimovic (t.v) og Lionel Messi ville begge spille midtspiss i Barcelona. I morgen møtes de for hvert sitt lag. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
RIVALER: Zlatan Ibrahimovic (t.v) og Lionel Messi ville begge spille midtspiss i Barcelona. I morgen møtes de for hvert sitt lag. Foto: AFP/OLIVIER MORINVis mer

• Champions League direkte kl. 20.45: Benfica - Chelsea og Apoel - Real Madrid

Zlatan Ibrahimovics vraking i Barcelona er fortsatt et åpent sår. Onsdag er han igjen ute etter revansj mot Pep Guardiola og Lionel Messi.

Den ærekjære svensken er i storform og leder et Milan-lag som er ute etter tittelforsvarerens skalp i mesterligaens kvartfinale. Han vet at Messi er minst like het, og at oppgaven er formidabel.

- Det er stimulerende å møte verdens beste lag, men vi har sjansen til å slå Barcelona. Når man vil vinne mesterligaen må du før eller senere møte de beste, sier Ibrahimovic.

Barcelonas tidligere klubbpresident Joan Laporta pirket i såret fra Ibrahimovics tid i Catalonia da han overfor den italienske avisen La Repubblica hevdet at han ble presset til å kjøpe svensken, og at det var skivebom.

- Fotball er en kollektiv sport, og Barcelona handler om solidaritet i kollektivet. Ibrahimovic passet ikke inn i måten vi har oppfostret våre spillere, sa han.

Ibrahimovic har en annen oppfatning.

Han bærer nag til Messi, som ikke var villig til å spille på kant for å gjøre plass til svensken, og til trener Guardiola som ifølge Ibrahimovic knapt sa et ord til ham.

Målduell I onsdagens oppgjør i Milano får begge superspissene sjansen til å vise hva de duger til i favorittrollen. Ibrahimovic har scoret sju mål på de fire siste kampene i serie A.

Den imponerende prestasjonen blekner likevel mot Messis. Argentineren har 18 mål på sine åtte siste Barcelona-kamper, i tillegg til et hat trick for landslaget.

Han satte mesterligarekord med fem mål mot Leverkusen nylig og trenger bare en scoring for å sette ny sesongrekord i turneringen. Han har allerede tangert rekorden på 12 mål han før denne sesongen delte med Ruud van Nistelrooy.

FIKK BARE ETT ÅR: Zlatan Ibrahimovic (t.v) ble hentet inn da Joan Laporta var Barcelona-president. REUTERS/Gustau Nacarino
FIKK BARE ETT ÅR: Zlatan Ibrahimovic (t.v) ble hentet inn da Joan Laporta var Barcelona-president. REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer

Messi har scoret 41 prosent av Barcelonas 84 seriemål denne sesongen, mens Ibrahimovic har scoret 37 prosent av Milans 59 seriemål.

Barcelona går til kampen som favoritt etter å ha vært klart bedre enn Milan i begge gruppekampene i fjor høst (3-2 i Milano og 2-2 på Camp Nou). Laget er ubeseiret i sine 14 siste mesterligakamper.

Milan er på sin side svekket av skader (forsvarsklippen Thiago Silva sluttet seg i helgen til Ignazio Abate, Robinho og Alexandre Pato på skadelisten) og utelukkelse (midtbanetøffingen Mark van Bommel).

- Vi gjør en tabbe om vi tror at Milan vil spille under sitt vanlige nivå, sier Guardiola.

Bayern-håp I den andre semifinalen onsdag håper Marseille å legge elendig serieform bak seg i hjemmekampen mot Bayern München. I helgen brøt laget en rekke på sju strake tap med en uavgjort kamp. Den tyske klubben har på sin side vært i kjempeslag den siste tiden og scoret masse mål.

Marseille beseiret den tyske serielederen Borussia Dortmund to ganger i gruppespillet og slo ut Inter i første cuprunde, men Bayern regnes likevel som favoritt til å ta et nytt skritt mot det som kan bli mesterligafinale på hjemmebane i mai.

- I en mesterligafinale på egen stadion blir man favoritt, selv om det skulle bli mot Barcelona, sier Bayern-legenden Franz Beckenbauer.

(NTB-DPA)