Lappen som endret livet hennes

Fotballstjerna Alex Morgan forteller om det spesielle øyeblikket da hun bare var sju år gammel.

STOR STJERNE: Alex Morgan har gjort det stort på fotballbanen. Foto: Brad Smith/Isi/REX
STOR STJERNE: Alex Morgan har gjort det stort på fotballbanen. Foto: Brad Smith/Isi/REXVis mer

«Hun er en sju år gammel jente. Hun går inn på hjemmekontoret til sin mor. Hun tar en gul post it-lapp. Hun skriver en melding på den. Lappen vil endre hele livet hennes.»

Slik starter den kvinnelige fotballstjernen Alex Morgan et innlegg på The Players Tribune. Her forteller Morgan om hvordan storesøsteren skrev en lapp til moren da de var små, om at hun ønsket å bli modell når hun ble stor.

Alex Morgan (29), som da var sju år gammel, hadde helt andre ønsker for framtida.

«Så jeg tenkte, 'Vel, jeg skal skrive en lapp jeg også. Og jeg skal henge den opp der slik at mamma kan se den.' Jeg tok tak i lappen, hentet en penn og skrev ned drømmen min», skriver Morgan, og viser til hva hun skrev den dagen for 22 år siden:

«Jeg skal bli en profesjonell fotballspiller! Med kjærlig hilsen, Ali Cat.»

SE ALEX MORGAN SOM KATY PERRY. Video: ESPN Vis mer

Har fortsatt lappen

Amerikansk fotball har lenge vært en veldig populær sport i USA, mens fotball (soccer) har blitt stadig mer populært de siste tiåra. Da Morgan var ung, var det ikke så mange som pratet om kvinnefotball i USA.

«Jeg vet fortsatt ikke hvorfor jeg skrev det. Jeg hadde aldri sett kvinner spille kamp på TV. Jeg visste ikke at det var en profesjonell liga. Jeg visste ikke engang at kvinnefotball var en greie annet enn at de spilte for gøy», skriver Morgan.

«Min mor har fortsatt den lappen, forresten», skriver hun videre.

Morgan begynte å spille for sin første klubb som 14-åring. Resten er, som de sier, historie.

Målscorer

29-åringen er i dag en av de aller største stjernene i USA. Hun står med imponerende 163 landskamper på CV-en og har scoret 101 landslagsmål. Hun har blant annet vunnet OL- og VM-gull med USA.

Angriperen var blant annet innom den franske storklubben Lyon i 2017, og spiller til daglig for Orlando Pride.

Morgan ble blant annet den første kvinnelige spilleren til å pryde coveret til dataspillet FIFA, og i 2015 ble hun løftet fram som den best betalte kvinnelige fotballspilleren av magasinet Time.