STRESSER IKKE: Egil Kristiansen, her sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen under OL i Sotsji i februar, stiller alt landslaget har til rådighet for å gi Jacobsen normaliteten tilbake i livet. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STRESSER IKKE: Egil Kristiansen, her sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen under OL i Sotsji i februar, stiller alt landslaget har til rådighet for å gi Jacobsen normaliteten tilbake i livet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Lar Astrid få all den tida hun trenger

- Vi stiller opp med det hun trenger, sier landslagstreneren.

(Dagbladet): I dag forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen i VG om tida etter sjokkbeskjeden om brorens bortgang.

Beskjeden om det overraskende dødsfallet nådde Astrid Uhrenholdt Jacobsen samme kvelden som åpningsseremonien i Sotsji fant sted. Astrid bestemte seg for å bli i OL-leiren og å konkurrere som planlagt.

Det har hun ikke angret et sekund på.

- Noen vil sikkert tenke at det er rart. Det var jo en bombe som gikk av. Jeg hadde ikke klart å rydde opp i kaoset om jeg ikke hadde gjort noe. Der var jeg i et miljø som var trygt for meg å være i, sier Jacobsen til VG.

Husker bare bruddstykker
Men samtidig som hun mener hun gjorde det rette ved å bli i vante og trygge omgivelser, innrømmer hun også at mye av tida fra OL-dagene er gått i glemmeboka.

Hun husker bare bruddstykker, og har fortsatt problemer med nattesøvnen.

Såpass store problemer at hun ikke har sovet en hel natt siden hun fikk beskjeden i Sotsji 7. februar.

- Sånn er det. Og sånn kommer det til å være inntil videre. Det går greit til det ikke går greit, sier hun.

- Jeg trenger tid. Så går livet videre. Jeg trenger å lande litt. Det har vært mye. Jeg må binde meg fast til hytta og satse på at ingen finner meg. Jeg trenger å være litt alene. Få tilbake søvnrutinene. At livet blir litt vanlig igjen.

Landslaget stiller opp
Nå har hun pause fra langrennslandslaget og ferie før landslaget starter opp igjen 1. mai. Foran VM-sesongen 2015 kan søvproblemene også bli et sportslig problem om hun ikke løser det, men det er landslagsledelsen trygg på at hun kommer til å gjøre.

- I lengden går jo ikke det, men dette er en prosess som bare må gå sin gang. Hun må bare ta den tida hun trenger, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

Landslaget har ikke laget noe spesielt opplegg rundt henne. Hun styrer det helt selv, sammen med familien og det nettverket hun har rundt seg.

- Men jeg har jo sagt til henne at vi stiller opp og gjør det hun og familien måtte ønske. Hun sa det jo godt selv, at den beste terapien for henne har vært å være i et trygt og godt miljø sammen med oss, sier Kristiansen til Dagbladet.