Lar heller Ronaldo råtne enn å selge til Real

- Til helvete med dem.

(Dagbladet.no): Manchester United-manager Alex Ferguson tar ikke lett på Real Madrids uttalte interesse for Cristiano Ronaldo.

Skotten forteller i dag at han har hatt samtaler om saken med den amerikanske Glazer-familien som eier United. Og eiernes tilbakemelding er krystallklar:

- Det folk ikke har fått med seg, er at jeg har hatt et par møter med Glazer-familien. Holdningen deres er «Til helvete med dem», sier Ferguson ifølge Sunday Times.

Og Ferguson, som selv er en prinsippfast fyr, er imponert over den tøffe linja til den amerikanske eierfamilien.

- De vil sette en spiller på tribunen - det er det ingen tvil om. De vil gjøre det bare for å statuere et eksempel og ikke bøye seg for disse folka. De har baller, skal jeg si dere. Jeg har vært veldig fornøyd med dem på grunn av det, sier Ferguson.

Skryter av Glazer

For til tross for all skepsis som har vært knyttet til de amerikanske eierne, er Ferguson full av skryt:

- De har vært bra for denne klubben, tro du meg. De har vært strålende eiere, sier han.

Lar heller Ronaldo råtne enn å selge til Real

Han er lei av at folk klager på at amerikanerne tok opp store lån da de kjøpte United.

- Alt sludderet om at de overtok klubben og satte den i gjeld - etthvert oppkjøp er finansiert med lån. Hvis jeg ville kjøpe Marks & Spencer, tror dere jeg bare kunne gått under gulvplankene og dratt opp tre milliarder pund? Nei, jeg måtte gått til Bank of Scotland, sier Ferguson.

Uklar tale

Selv om Ronaldo har kontrakt med United i fire år framover, er det gjerne sånn at om en spiller virkelig ønsker seg vekk fra en klubb, vil klubben i alle fall høre på tilbud fra andre.

Ronaldo har ikke vært spesielt klar i talen når han blir spurt om framtida, og i stedet for å kvele all spekulasjon har han helt bensin på bålet.

Og han har fått hjelp til å gjøre saken enda verre. I går gikk gudfaren hans ut og sa at han tror gutten har bestemt seg for Real, og at det var i tråd med anbefalingene fra hele slekta.

Samtidig sa Portugals landslagstrener Luiz Felipe Scolari at han har rådet Ronaldo til å «gripe sjansene når de kommer». Altså en anbefaling om å flytte til Madrid, pent innpakket som livsvisdom fra en farsfigur.

- Selvsagt interessert

BRØDRE MED BALLER: Sønnene til United-eier Malcolm Glazer, Avram (t.v.), Bryan og Joel Glazer, på tribunen på Old Trafford. Ifølge Alex Ferguson vil Glazer-gutta heller ta med seg Cristiano Ronaldo opp i benkeradene enn å slippe ham til Real Madrid. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
BRØDRE MED BALLER: Sønnene til United-eier Malcolm Glazer, Avram (t.v.), Bryan og Joel Glazer, på tribunen på Old Trafford. Ifølge Alex Ferguson vil Glazer-gutta heller ta med seg Cristiano Ronaldo opp i benkeradene enn å slippe ham til Real Madrid. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

I Manchester siter de røde djevlene og gløder av sinne. Tirsdag denne uka gikk de til det drastiske skrittet å legge ut en trussel mot Real på sin offisielle hjemmeside.

Real fortsetter å si at de selvsagt er interessert i en så god spiller, omtrent uansett prisen.

- Å bruke 50, 60 eller 70 millioner Euro (400 - 550 mill. kroner)på en toppspiller er ikke bortkastede penger. Han er en av de beste spillerne i verden, en fantastisk fotballspiller, og selvsagt er vi interessert, sa sportsdirektør Predrag Mijatovic i går.

Så gjenstår det å se om Ferguson virkelig ønsker å ha en misfornøyd Cristiano Ronaldo sittende på tribunen på Old Trafford. Den gamle ringreven har kvittet seg med superstjerner før, når egoet har krevet for stor plass.

Dersom han ikke får overbevist 23-åringen om at Manchester United fortsatt er det beste stedet for ham å fortsette karrieren, blir Ronaldo fort den neste.

LIKER EIERNE: Alex Ferguson setter pris på at eierne kjører en knallhard linje mot Real Madrid
<B>TAM: Selv om Cristiano Ronaldo satte grå hår i hodet på Levan Tskitishvili under Portugals kamp mot Georgia i går, skal ikke United-vingen ha levert noen stor forestilling ifølge rapportene.