Lar ikke uteblitt lønn ødelegge VM-åpningen

Erevik er vant til verre.

UBEKYMRET: Ole Erevik tenker ikke på at lønna ikke er på bok ennå, for han er sikker på at den kommer i løpet av kort tid. Foto: BJØRN LANGSEM
UBEKYMRET: Ole Erevik tenker ikke på at lønna ikke er på bok ennå, for han er sikker på at den kommer i løpet av kort tid. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Direkte 19.10: Norge - Japan

NORRKÖPING (Dagbladet): Når VM kastes i gang for Norge i kveld, står Ole Erevik mellom stengene. Det ble bestemt for flere uker siden.

Steinar Ege tåler ikke et så tøft kampprogram som det er lagt opp til i et verdensmesterskap og overlater derfor skuddstoppingen til Erevik.

En jobb siddisen har tatt på strak arm tidligere - selv om han bare slapp til på et par skudd i EM i fjor.

Har ikke sjekket Noen dager før mesterskapet ble det kjent i Jyllands-Posten at Erevik og de andre Kolding-spillerne ikke har fått lønn denne måneden.

- Jeg har ikke sett på den danske kontoen min engang, så jeg har ingen anelse om det er kommet inn penger. Jeg vet at noen snakket om dette tidligere i måneden, om at det ikke hadde kommet lønn, men det tar jeg med knusende ro, sier han til Dagbladet.

Det skal mer enn dette til å vippe ham av konsentrasjonspinnen før VM-avkast.

For etter flere år som proff i både Tyskland og Spania lever han ikke fra måned til måned. Han har også lært seg at trege utbetalinger noen steder er regelen framfor unntaket.

- Jeg har spilt i Spania i tre år, og pengene kom ikke den første i måneden der heller - for å si det sånn, sier Erevik.

Økonomiske vanskeligheter Dansk håndball har slitt - og sliter - økonomisk både på dame og herresida. Klubber er lagt ned, og før jul var det fare for at regjerende DM-mester Aalborg ville legge ned håndballdriften. Den saken ble løst i romjula, ved at en investor går inn i Kristian Kjellings klubb og garanterer for videre drift.

- Men så lenge vi ikke har blitt informert om noe, tror jeg ikke det er dramatisk, sier Erevik.

Ifølge danske medier er dette femte gang på 11 måneder Kolding ikke utbetaler lønn til avtalt tid. Målvakten vil derimot tone ned alvorligheten og har ikke inntrykk av at det er noen økonomisk krise i klubben.

- De har vel noen utfordringer som alle andre, men vi har fått pengene våre uten problemer i to og et halvt år. Noen dager for seint innimellom kanskje, men sånn er det i håndballverdenen. Det er kanskje ikke optimalt, men så lenge pengene kommer den første halvdelen av måneden synes jeg det er greit.

Uortodokse Greit vil det ikke være å tape for Japan i kveld. Det er et lag Norge må og skal slå.

- Jeg har sett litt på dem. De fleste av dem er ikke så store, men det er et hurtigspillende lag. De kan spille håndball, men det er et lag vi skal slå. Jeg har ikke så mye å sammenlikne med, men de ser litt uortodokse ut. De spiller kjapt, med tempovekslinger og finter.

- Hvordan er det å møte et slikt lag?

- Det er jo kjekt å spille mot nye bekjentskaper, for vi spiller ofte mot de samme lagene. Det er nytt og spennende, men samtidig må vi være konsentrerte for vi skal ikke gjøre det mer spennende enn det trenger å være.

Spenning blir det nok av seinere.

AVTALTE KAMPER: Ole Erevik, her fra treningskampen mot Brasil i forrige uke, skal spille mot dem på tirsdag. Han skal også stå mot Japan i kveld. Steinar Ege er førstemålvakt, men Erevik stepper inn når Ege må hvile - og hvis han ikke har dagen i andre kamper. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
AVTALTE KAMPER: Ole Erevik, her fra treningskampen mot Brasil i forrige uke, skal spille mot dem på tirsdag. Han skal også stå mot Japan i kveld. Steinar Ege er førstemålvakt, men Erevik stepper inn når Ege må hvile - og hvis han ikke har dagen i andre kamper. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer