IKKE SÅ STA: Manchester United-manager Alex Ferguson sier han har midler til spillerkjøp om en virkelig godbit melder seg i januar, men er ikke redd for å stole på Wayne Rooney og de andre han har.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
IKKE SÅ STA: Manchester United-manager Alex Ferguson sier han har midler til spillerkjøp om en virkelig godbit melder seg i januar, men er ikke redd for å stole på Wayne Rooney og de andre han har.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

- Lar meg ikke påvirke av tweets og blogger

Men Ferguson sier han har penger til en superstjerne.

Fotballstudio kl. 14: Full Premier League-runde

(Dagbladet): For andre år på rad kjemper Manchester United helt i toppen av Premier League, til tross for at menerne finner klare svakheter i Alex Fergusons spillermannskap.

Likevel skriker mange supportere etter forsterkninger i United-troppen, spesielt de som sammenlikner posisjon for posisjon med ligaleder Manchester City.

Alex Fergusons handlingsrom på transfermarkedet er også gjennomdiskutert, og mange mener å vite at Glazer-familiens jerngrep om klubben omtrent er som en tvangstrøye for skotten når det gjelder spillerkjøp.

Det avviser skotten - igjen.

- La meg bare gjenta det, til tross for at mange mennesker virker besatte av ideen, så er ikke penger til spillerkjøp et problem om jeg finner det nødvendig, sier Ferguson, ifølge Telegraph.

Lar seg ikke overtale
Med Anderson, Tom Cleverley og Darren Fletcher på skadelista, kan det hende Ferguson finner det nødvendig allerede over nyttår.

Men han vil ikke la seg tvinge av alle de som mener noe om klubben hans.

- Blir en virkelig toppklassespiller tilgjengelig, så går vi etter ham, sier Ferguson.

- Jeg lar meg ikke påvirke av de uendelige «tweetsene» og bloggene som krever at klubben skal røre på seg i neste måneds transfervindu. Men jeg hører, selvfølgelig. Jeg har vært her for lenge til å avvise nye ideer bare på grunn av fordommer og stahet, sier skotten.

Penger ikke alt
På den andre siden av byen har Roberto Mancini gjort det klart at Manchester City trolig må selge spillere før de kan kjøpe nye, det er andre tider også i den klubben.

- Det er ikke lett. Det er spillere som kunne styrket oss, men hver gang vi ønsker å kjøpe noen, ber klubbene om veldig mye penger. Vi må selge to, tre spillere, så får vi se, sier Mancini, ifølge Guardian.

Citys pengebruk har selvfølgelig ikke vært beskjeden de siste årene, og resultatene begynner virkelig å komme i år.

Alex Ferguson sender likevel et stikk til de som tror uendelig kjøpekraft fjerner alle hindre på veien mot ligagull.

- Jo, penger kan kjøpe suksess, det så vi da Chelsea plutselig ble rike, og vi ser noe liknende med Manchester City og deres velstående eiere, sier Manchester United-sjefen.

- Kjøpsfesten deres har tatt dem til toppen av tabellen, og de er favoritter til å vinne serien. Men selv om det å kjøpe noen av verdens beste spillere kan ta deg inn i tittelkampen, tar det deg ikke nødvendigvis hele veien, noe jeg håper vi kan demonstrere før slutten av sesongen, der en del andre faktorer spiller inn, advarer Ferguson.

Manchester United får besøk av Wigan andre juledag, mens Manchester City møter West Bromwich borte.

PS! Mirror skriver at Roberto Mancini i disse dager forhandler med City om ny kontrakt, som vil gjøre ham til ligaens best betalte manager.