- Lar meg ikke presse

ANFI DEL MAR (Dagbladet): - Alle sier at RBK er den rette klubben å gå til, og jeg er ikke i tvil om det. Men dermed ikke sagt at jeg gjør det. For hos meg går helsa foran lysta. Skal Rosenborg bli aktuelt, må jeg få en problemfri vårsesong med Glimt, sier Arild Berg til Dagbladet.

Brødre i blod og ball vet både Arild (24) og Ørjan (31) at Rosenborg er klubben for lillebror. På toppen av det har du Glimt og RBK - selger og kjøper - som er enige om pris (15 millioner), tidspunkt og pengefordeling ved eventuelt videresalg til utlandet. Og derfor er Arild med Rosenborg til Anfi del Mar på Gran Canaria for å vise seg fram, føle seg fram og lukte på den mulige framtida. Men:

Du skal være mer enn en middels god profet for å spå utfallet.

- Bare gjennom å være her tror jeg også RBK vil se at det ikke bare er å bytte klubb, sier Arild Berg.

- På grunn av allergiproblemene mine er jeg nødt til å være forsiktig. Men jeg er på bedringens vei, og det er også grunnen til at jeg reiste hit.

La opp som 20-åring

- For første gang på lenge føler jeg at det er artig å spille fotball igjen.

Minstemann Berg har ifølge storebror Ørjan alle de forutsetningene som skal til for å nå langt i fotballbransjen.

- Hvis Arild får til det med helsa, når han lenger enn både Runar og meg, sier Ørjan. - Han er uten tvil den av oss som har mest inne.

Arild Berg la opp som 20-åring på grunn av helseproblemene. Allergien gjorde at han ikke kunne bruke kontaktlinser. Og uten skarpt syn, ingen fotball. Avgjørelsen var ikke vanskeligere enn det.

Men det året han var borte, tok Arild Berg laseroperasjon på øynene. Den var vellykket både når det gjaldt synet og lysta på mer fotball. Men fordi allergien ikke lot seg freses bort med en laser, har det bare blitt litt over halvveis.

- Jeg har ikke vært i stand til å trene mer enn to tredjdeler av det laget har gjort. Det er stusselig og holder ikke framover enten jeg spiller fotball i Glimt eller Rosenborg.

Alternativ medisin

- Likevel har du spilt bra?

- Ja. Med det utgangspunktet jeg har hatt, er jeg godt fornøyd med det jeg har prestert. Derfor ønsker jeg nå å se om jeg kan bli enda bedre hvis også forutsetningene for å spille fotball blir bedre.

- Hvilket betyr?

- At den helsemessige framgangen fortsetter. At den alternative medisinen jeg behandles med, gir ytterligere resultater.

- Hva tror du sjøl det blir - Glimt eller RBK?

- Jeg tror ingen ting. Som sagt - jeg lar helsa bestemme. Men jeg blir helt sikkert i Glimt fram til sommeren. Det blir ikke snakk om å ta en avgjørelse før EM-pausen.

Arild bestemmer

- Føler du press så lenge Glimt trenger penger, Rosenborg trenger deg og begge parter håper på en handel?

- Nei, det er jeg som bestemmer, sier Arild Berg. Bestemt.

Før han gikk på stranda med storebror Ørjan i går ettermiddag, hadde Arild unnagjort en halv treningsøkt med Rosenborg også. Grunn: «Jeg må føle meg fram, jeg har jo ikke spilt fotball med de gode siden det forrige århundret.»

Og når Rosenborg åpner Maspalomas-turneringa mot tyske Duisburg tirsdag, sitter Arild på tribunen. Han skal ikke spille RBK-kamper.

- Men etter EM?

- Helt ærlig så vet jeg ikke hva det blir, sier Arild Berg.

Og blir trodd. Av alle.

BEACH BOYS: Arild Berg og storebror Ørjan koste seg sammen på stranda på Gran Canaria i går.