Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lar seg hylle foran elleville hjemmefans. Men så kommer kontrabeskjeden

Selv sier hun at hun ikke angrer på noe.

FRA HIMMEL TIL HELVETE: Ekstasen ble snudd til ekstrem skuffelse på få sekunder for 19 år gamle Choi Min-jeong. Foto: NTB Scanpix
FRA HIMMEL TIL HELVETE: Ekstasen ble snudd til ekstrem skuffelse på få sekunder for 19 år gamle Choi Min-jeong. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Sørkoreanerne liker å hylle sine idrettshelter, og i dag var ikke noe unntak.

Etter kvinnenes 500 meter på kortbane ble nemlig Choi Min-jeong utropt som vinner, og den sørkoreanske jenta tok imot publikums hyllest.

Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig for 19-åringen.

Først viste målfotoet at italienske Arianna Fontana var først over målstreken. Og for å gjøre vondt verre, ble Choi diskvalifisert fra finaleheatet for å ha hindret en annen konkurrent.

Hun blir dermed stående med en sjetteplass som tellende resultat etter å ha blitt plassert bak vinneren av B-finalen.

Selv sa hun at hun gjorde sitt beste, og at hun ikke angret på løpet selv om det ikke endte godt. Men hun hadde dårlig samvittighet overfor de frammøtte som heiet henne fram og jublet for det de trodde var vertsnasjonens andre gullmedalje i kortbanehallen.

- Jeg synes synd på de koreanske tilskuerne, sa hun.

Italienske Fontana, som sikret sin sjette OL-medalje og nå er tidenes mestvinnende kortbaneløper ifølge NTB, var opptatt av at det ikke var diskinga som sikret henne gullet.

- Jeg slo henne, med eller uten diskvalifikasjonen, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!