BRONSEFINALE: Tyskland kjører i mål i bronsefinalen og tror de har vunnet, men reprisene avslører noe annet. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Norsk nedtur i VM-lagkonkurransen

Lara (20) var knust. Så kom sjokkbeskjeden

Det ble norsk skuffelse og sveitsisk gull på dagens lagkonkurranse i Åre. Italia opplevde en emosjonell berg-og-dal-bane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRE (Dagbladet): Sveits tok VM-gull foran Østerrike og Italia. Men for Italia, og spesielt Lara Della Mea, ble det noen dramatiske sekunder i snøføyka og flomlyset i Sverige etter dagens lagkonkurranse.

Før det siste heatet i bronsefinalen, var det Italia som ledet 2-1. Det betydde at tyske Linus Strasser måtte slå den italienske ankermannen Alex Vinatzer.

Fall og tårer

Og det gjorde han. Vinatzer kjørte ut like før mål, og Strasser jublet og skrek i det han suste inn i målområdet og så at det sto «Bronze medal Germany» på tavla.

Den italienske 20 åringen Della Mea, som aldri har vunnet et verdenscuprenn, falt sammen på den provisoriske scena.

Der ble hun sittende på huk i 15-20 sekunder. Hodet var gjemt mellom hendene. Hun trodde at Italia mistet bronsemedaljen.

Så kom beskjeden som snudde alt. Plutselig sto det at Italia tok bronsen. Det var en emosjonell berg-og-dal-bane.

Det tyske laget kunne ikke tro hva som hadde skjedd, der de sto litt halvforvirret i mål og ventet.

Så kom forklaringen. Strasser hadde hektet på den ene porten, og ble diskvalifisert. Dermed ble det bronse til Italia, som hadde den beste tiden totalt.

Della Meas sorg ble snudd til glede. Hun kastet seg rundt lagkameratene og jublet.

<strong>FRA SORG TIL GLEDE:</strong> Her innser det italienske laget at de tok bronsemedaljen. Foto: NTB Scanpix
FRA SORG TIL GLEDE: Her innser det italienske laget at de tok bronsemedaljen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norsk nedtur

I Åre håpet Kajsa Vickhoff Lie, Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss Solevåg, Leif-Kristian Nestvold Haugen og Jonathan Nordbotten å gjenta bragden fra OL. Da tok Norge bronse. Slik gikk det ikke.

Norges sterkeste for dagen, Foss Solevåg, mistet skia i kvartfinalen, og fra bussen på vei hjem til hotellet fikk de se Østerrike gå helt til topps.

- Det slår litt der, også plutselig forsvant skia. Det skal absolutt ikke skje, så det er kjipt.

- Hvordan kan det skje?

- Det er ikke første gang det skjer, og det er snakk om mye krefter. De er laget slik sånn at hvis det skjer noe, så skal den løse ut, men her var det altfor lite. Jeg får levert det inn og se hva som er feilen, sier Solevåg til Dagbladet.

Han forteller videre at dette er et skipar han har brukt en rekke ganger, seinest på trening tidligere på dagen.

- Det er kjipt at det skal skje i et VM, konstatere han.

Ankermann Leif-Kristian Nestvold Haugen ble tvunget til å satse alt for å redde Norge, men det holdt ikke.

- Jeg visste at jeg måtte slå sidemannen med fire tideler, og måtte sjanse litt. Det gikk ikke. Det er ergerlig, for det var en god tid sånn forholdene var nå.

God start

VM-debutant Thea Stjernesund leverte to gode heat, men det holdt ikke til avansement. Hun var likevel fornøyd med å få roet VM-nervene med denne konkurransen:

- Å starte med det her var egentlig veldig bra, sånn at jeg kunne få ned VM-skuldrene til storslalåmen, som er min gren, sier Stjernesund.

Det samme sier Leif Kristian Nestvold-Haugen:

- Det er bare utur for Sebastian. Han var vårt sterkeste kort i dag. Vi vet at det kan bli avgjort på tid, og derfor er det viktig å få den tida i blå løype, forklarer Nestvold-Haugen, som også passet på å gi ekstra skryt ti VM-debutanten Stjernesund:

- Thea gjør jo en kjempeinnsats fra rød løype der hun slår Curtoni. Det virker som at tidene er litt kjappere i blå, forklarer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer