«Lårhøne i kneet» stopper NM-deltakelse for Lundanes

- Dumt at rekken blir brutt.

KNESKADE: Verdensmester Olav Lundanes falt og slo kneet i det første løpet under Nordic Tour. Han lot seg ikke stoppe av det, og løp inn til sin aller første sprintseier på internasjonalt nivå i Holmenkollen, men NM går uten sunnmøringen. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet
KNESKADE: Verdensmester Olav Lundanes falt og slo kneet i det første løpet under Nordic Tour. Han lot seg ikke stoppe av det, og løp inn til sin aller første sprintseier på internasjonalt nivå i Holmenkollen, men NM går uten sunnmøringen. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdensmester Olav Lundanes falt og slo kneet i det første løpet under Nordic Tour. Han lot seg ikke stoppe av det, og løp inn til sin aller første sprintseier på internasjonalt nivå i Holmenkollen, men NM går uten sunnmøringen.

- Jeg fikk en slagskade i kneet. På en måte en «lårhøne» i kneet, sier han selv til NTB.

Verdensmesteren må melde forfall til NM-uken i Maridalen på grunn av sitt vonde kne.

- NM-uken er det største og viktigste på nasjonalt nivå, og noe jeg virkelig hadde gledet meg til. Derfor er det veldig synd. Men etter Nordic Tour har det blitt så stor slitasje på kneet at landslagslegen synes det er for stor risiko å fortsette med konkurranseaktivitet slik tilstanden er, sier Lundanes.

Dermed må Lundanes, som har tre NM-gull på rad på langdistansen, innta tilskuerrollen denne gang.

- Dumt at rekken blir brutt, men det er bare å begynne på nytt neste år, sier Lundanes som ikke legger skjul på at NM-resultater og statistikk betyr noe.

- Antall NM-gull er den eneste måten vi kan sammenligne oss med de «gamle heltene», og det hadde vært utrolig kult å være den første som når ti NM-gull på langdistanse. Det har jeg fortsatt mulighet til.

Neste års NM arrangeres i Kongsberg.

Landslagskollegaene Carl Waaler Kaas, Audun Weltzien og Magne Dæhli seiler opp som de største favorittene foran NM-langdistanse i Maridalen torsdag.

Den samme trioen må også finne seg i å bære favorittstempelet når det kamp om kongepokalen på mellomdistansen lørdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer