NY KARRIERE: Lars Berger legger opp som utøver og blir landslagstrener fra 1. mai. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NY KARRIERE: Lars Berger legger opp som utøver og blir landslagstrener fra 1. mai. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Lars Berger blir landslagstrener for syns- og bevegelseshemmede

Legger opp.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Lars Berger (35) legger opp som skiskytter og langrennsløper.

Allerede nå er det klart hva han skal drive med framover.

Norges skiforbund skriver nemlig i en pressemelding at 35-åringen er ansatt som ny landslagstrener for syns- og bevegelseshemmede i skiskyting og langrenn.

Begynner 1. mai Berger, som bor til daglig på Øyer, starter opp jobben for fullt 1. mai. Han er på plass på Ullevaal stadion i dag for forberedende møter til den nye landslagstrenerjobben.

- Da jeg bestemte meg for å legge skiene på hylla, er dette en kjempespennende mulighet for meg. De beste utøverne i syns- og bevegelseshemmede legger ned like mye innsats som de beste funksjonsfriske. Jeg gleder meg veldig til å starte arbeidet, sier Berger.

- Rett mann på rett plass I samarbeid med Olympiatoppen blir det opprettet et felles landslag i skiskyting og langrenn foran 2015-2016-sesongen.
 
- Vi er utrolig glade for å ha på plass en landslagstrener som er verdensmester i både skiskyting og langrenn. Denne IPC-satsingen i samarbeid med Norges Skiskytterforbund og Olympiatoppen er veldig spennende, og vi mener Lars er den rette mannen til å lede laget frem mot både VM i 2017 og Paralympics i 2018, sier landslagssjef Åge Skinstad.

- Vi ser frem til å samarbeide med Norges Skiforbund og Olympiatoppen om å utvikle verdens beste IPC landslag. Vi tror Lars er rett mann på rett plass med sin erfaring fra begge idrettsgrener, og ser frem til å bidra med vår kompetanse, sier landslagssjef Per Arne Botnan.