Lars Berger vraket fra skiskytter-landslaget

- Fikk som fortjent.

Lars Berger er vraket fra landslaget i skiskyting. - Jeg fikk som fortjent, sier Berger til NRK.

Sesongen 2007/08 ble en stor nedtur for Berger. Han kom ikke til VM, og innsatsen holder heller ikke til fornyet tillit på landslaget.

- Jeg har fått beskjed om at jeg ikke er aktuell for en plass på elitelaget, sier Berger.

Herrelaget skal etter det NRK erfarer kuttes fra ni til fem eller seks løpere. Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold, Alexander Os og Rune Brattsveen har allerede fått klarsignal.

Berger er vraket, og mye tyder på at det også gjelder Frode Andresen. Stian Eckhoff er den tredje veteranen som kan bli satt ut av elitelaget som offentliggjøres torsdag.

Dersom det blir en sjette plass på laget, kan den gå til Ronny Hafsås eller Tarjei Bø. Ungguttene kjemper med Eckhoff om en mulig landslagsplass.

Lars Berger understreker at han satser videre som skiskytter, selv om han også gjerne vil til langrenns-VM i Liberec neste år.

- Jeg føler jeg har veldig mye å gå på og vil tilbake igjen som skiskytter. Så får jeg heller gå langrenn når jeg er i form til det. Dette skal jeg få til, mener en kamplysten Berger.

UTE I KULDA: Selv om Lars Berger har fått beskjed om at han ikke er aktuell for en plass på elitelaget, satser han videre som skiskytter. Foto: SCANPIX
UTE I KULDA: Selv om Lars Berger har fått beskjed om at han ikke er aktuell for en plass på elitelaget, satser han videre som skiskytter. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)