GJØR COMEBACK I VERDENSCUPEN: Alexander Os har ikke gått et verdenscupløp siden mars. Nå er han tilbake. Foto: Heiko Junge / Scanpix
GJØR COMEBACK I VERDENSCUPEN: Alexander Os har ikke gått et verdenscupløp siden mars. Nå er han tilbake. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Lars Berger vraket fra verdenscuplaget

Mens Alexander Os er tilbake etter twar og kyssesyken.

Alexander Os er tilbake fra lang sykdomspause og gjør comeback på verdenscuplaget i skiskyting under rennene i Kontiolahti, Finland.

Samtidig er Lars Berger vraket. I Holmenkollen sist uke ble han nummer 44 på sprinten med fire strafferunder og nummer 47 på jaktstarten med sju strafferunder.

SATT UT: Lars Berger mislyktes igjen i Holmenkollen i helga, og må nå ta konsekvensene av det. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SATT UT: Lars Berger mislyktes igjen i Holmenkollen i helga, og må nå ta konsekvensene av det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Kyssesyken og twar har ødelagt mye for Alexander Os, som var med og tok stafettgull under VM i 2009. VM-bronse ble det også på jaktstarten. Ikke siden verdenscupfinalen i Holmenkollen i mars i fjor har Os vært å se i verdenscupen.

- Det blir kjempeartig, jeg gleder meg veldig til å gå i verdenscupen igjen. Men jeg er veldig spent, for det er ikke så veldig lenge siden jeg fikk klarsignal til å trene for fullt. Totalt ble det seks måneder med veldig lett mosjon, og nå har jeg trent skikkelig en drøy måned, sier Os.

Han håper å komme med på VM-laget.

- Uttaket til VM gjøres etter Kontiolahti, men jeg aner ikke hvor jeg står mot de beste i verden, så det er vanskelig for meg å ha noen formening om det er realistisk å komme til VM, sier Os.

(Dagbladet/NTB)