SITTER TRYGT: Sandefjord Fotball verner om sin trener Lars Bohinen. Treneren sitter trygt selv om det skulle ende med nedrykk i høst.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SITTER TRYGT: Sandefjord Fotball verner om sin trener Lars Bohinen. Treneren sitter trygt selv om det skulle ende med nedrykk i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Lars Bohinen sitter trygt ved et nedrykk

Sandefjord verner om treneren.

Sandefjord Fotball verner om sin trener Lars Bohinen. Treneren sitter trygt selv om det skulle ende med nedrykk i høst.

Det har blitt mager poengfangst for Sandefjord etter opprykket til eliteserien. Laget står med ni poeng, to seirer og kun 15 scoringer på de 16 første seriekampene denne sesongen. Likevel er styret i klubben klar på at trener Lars Bohinen (45) sitter trygt i sjefsstolen, melder Sandefjords Blad.

- Lars sitter trygt ved et nedrykk. Vi i styret har aldri diskutert det scenarioet. Vi venter til etter sesongen med det. Men vi er sammen om dette. Det er ikke Lars sitt prosjekt. Det er et klubbprosjekt, sier styreleder Gunnar Bjønness til lokalavisen.

Bjønness utdyper det med at den tidligere landslagsspilleren er «den beste treneren Sandefjord noen gang har hatt».

Bohinen selv opplevde en enorm opptur som trener da han på direkten tok Sandefjord opp til eliteserien i fjor, etter å ha trent Asker et par år. Han innrømmer at det er tøft å trene et lag i motgang.

- Det er en stor utfordring for meg personlig. Det er utrolig lærerikt, men også utrolig kjipt. Men det gjør ikke noe med motivasjonen min, snarere tvert imot, sier 45-åringen, og sier videre at han er motivert for å bli med Sandefjord ned en divisjon dersom det blir fasit etter sesongen.

Bohinen har kontrakt som strekker seg ut 2016-sesongen.

Søndag tar jumboen imot et formsterkt Rosenborg på hjemmebane. Det skiller hele 27 poeng mellom lagene på tabellen. Sandefjord har sju poeng opp til kvalikplassen før helgens runde.

(NTB)