Lars Bystøl vraket

- Ingen ting med resultatene å gjøre, sier hoppsjefen.

(Dagbladet.no): I dag tok Norges Skiforbund ut hopplandslagene for neste sesong. Og den store bomba: Lars Bystøl - Norges nest beste hopper i fjor - er ikke tatt ut på a-laget.

- Det har ingenting med resultater å gjøre, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.no.

- Hva har det å gjøre med, da?

- Det er en avgjørelse som er tatt ut fra en totalvurdering. Han ble nummer ti i verdenscupen med det opplegget denne sesongen, og han får jobbe med den treneren han er vant med, sier Bråthen.

Lars Bystøl startet oppkjøringen til sesongen 2004/05 på a-laget, men ble flyttet ned til b-laget i august i fjor, av sportslige grunner, ifølge Bråthen. Det er ikke NRKs hoppekspert Espen Bredesen like sikker på.

- Det er helt tydelig at det må være en grunn bak denne avgjørelsen. Sportslig sett er han absolutt en a-lagsmann, sier Bredesen til Dagbladet.no.

- Hvorfor er han da på b-laget?

- Hvorfor ble han satt ned på b-laget i august i fjor? spør Bredesen retorisk, før han fortsetter.

VRAKET: Lars Bystøl hopper ned til sjuende plass i Holmenkollen i mars. Oppkjøringen til neste sesong blir med b-laget. Foto: Scanpix
VRAKET: Lars Bystøl hopper ned til sjuende plass i Holmenkollen i mars. Oppkjøringen til neste sesong blir med b-laget. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke min oppgave å si det, jeg synes Clas Brede Bråthen bør svare skikkelig, sier Bredesen.

Clas Brede Bråthen blir kraftig irritert over antydningene fra Bredesen.

- Så vidt jeg vet driver Espen Bredesen med noe helt annet enn skihopping om dagen. Vi så ikke snurten av ham da vi evaluerte årets sesong. Sannheten er at vi har et jævla bra treningsopplegg for b-laget.

Lars Bystøl var utestengt fra landslaget i deler av 2003/04-sesongen på grunn av alkoholrelaterte episoder. Det har også vært flere uheldige episoder av utenomsportslig karakter knyttet til hopperen fra Voss.

- At han er tatt ut på b-landslaget nå har ingenting med hvem som hopper verdenscup til vinteren å gjøre. Hvis Lars hopper som han gjorde i år, så vil han selvsagt være en del av laget i verdenscupen, slår hoppsjef Bråthen fast.