- Lars fortjente dette

Men Bjørndalen er skuffet etter vraking.

SAPPORO (Dagbladet.no): En halvtime etter at han hadde fått beskjeden om at han var vraket på fredagens stafett, hadde Ole Einar Bjørndalen klart å svelge den verste skuffelsen.

For skuffet, det var han i aller høyeste grad da han fikk beskjeden. Selv om han tappert innså at det var umulig for herretrener Morten Aa Djupvik å vrake den ferske verdensmesteren på 15 kilometer friteknikk, hadde han fortsatt håp om å bli tatt ut helt fram til han fikk beskjeden i kveld.

- Jeg syns jo det var dumt, og det er klart jeg ble skuffa. Jeg har trent hardt fram mot dette, og er i form, sier Bjørndalen.

- Tenkte du ikke etter rennet at det ville være vanskelig å vrake Lars når han akkurat var blitt verdensmester?

- Jeg tenkte over det, men jeg håpet fortsatt at jeg skulle få gå, sier han til Dagbladet.no.

Samtidig erkjenner Bjørndalen, tross all den lysten han har til å gå stafetten, at Lars Berger er udiskutabel på den tredje etappen.

- Når Lars vinner i dag er han helt klart kvalifisert for laget. Jeg må bare innse at en 16. plass ikke er godt nok.

- I dag må vi bare glede oss over Lars. Det er kjempebra, og han fortjente dette. Han har hatt mye uflaks før, og falt blant annet fra det som så ut til å bli sølv i Oberstdorf for to år siden.

- Lars fortjente dette

Bjørndalen er for øyeblikket reserve på stafetten. Det betyr at det kun er sykdom eller skade på enten Berger eller Northug som gjør at han får gå. Skiskyttereneren forbereder seg likevel maksimalt til fredagens stafett.

- Jeg har trent hardt og forberedt meg til dette løpet. Fram mot fredag forbereder jeg meg som om jeg skal gå, sier reserven, og legger til.

- Jeg er skuffa over at været ble som det ble i dag, men det er da bare et skirenn. Dem kommer det mange flere av, sier han og smiler.