Lars Haugen klar for Hviterussland

Klar for KHL-klubben Dinamo Minsk.

FÅR SJANSEN I ØST: Lars Haugen fikk sitt definitive gjennombrudd i VM i Slovakia. Nå er han klar for russisk hockey og Dinamo Minsk. På bildet har han akkurat sluppet inn en puck mot Finland i kvartfinalen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR SJANSEN I ØST: Lars Haugen fikk sitt definitive gjennombrudd i VM i Slovakia. Nå er han klar for russisk hockey og Dinamo Minsk. På bildet har han akkurat sluppet inn en puck mot Finland i kvartfinalen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Haugen har skrevet under en toårskontrakt med den hviterussiske klubben.

- Jeg har signert papirene nå og er på vei for å sende dem tilbake til Hviterussland, sier Haugen til Hockeymagasinet.

Han ble vraket i Lørenskog sist sesong og utleid til Manglerud Star. I VM i Slovakia storspilte Haugen og bidro sterkt til at Norge gikk til kvartfinale. Keeperkometen gleder seg til proffeventyret.

- Det blir selvfølgelig både spennende og utfordrende. Når man først får en slik mulighet, må man bare ta den. KHL er verdens nest beste ishockeyliga, og man vil jo spille på så høyt nivå som mulig. Forhåpentligvis vil jeg utvikle meg såpass bra at jeg kan etablere meg der. Det er målet, sier Haugen.

Han skal være 2.-keeper bak Andrej Mezin, som er landslagsmålvakt for Hviterussland.

- Mezin er en eldre målvakt som er veldig god, og det kan være ålreit å komme inn bak ham. Nå kan jeg trene hardt sammen med keepertreneren og komme bakfra uten å ha noe press på meg med en gang. Det er klart jeg må prestere, men det blir ikke den krampaktige situasjonen med en gang, forteller Haugen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer