Fotballandslaget: Island-Norge

Lars Lagerbäck 2018 må slå Lars Lagerbäck 2016 for at Norge skal ha videre framgang

Lørdag kveld møter Lars Lagerbäck seg selv i døra. Island-Norge er en kamp der han på alle måter spiller mot seg selv.

TILBAKE: Landslagstrener Lars Lagerbäck er på plass i Reykjavik i forkant av privatlandskampen mot Island, nasjonen han førte til en sensasjonell EM-kvartfinale i 2016.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TILBAKE: Landslagstrener Lars Lagerbäck er på plass i Reykjavik i forkant av privatlandskampen mot Island, nasjonen han førte til en sensasjonell EM-kvartfinale i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

REYKJAVÍK (Dagbladet): Lars Lagerbäck er Lars Lagerbäck. Alltid og fullt og helt. Han var det i Sverige, han var det i Nigeria, han var det her på Island og han er det med Norge.

SVENSKENS ARV OG ettermæle har høy status på Sagaøya. Ideene og filosofien hans løftet islandsk fotball fra intet til ekstreme høyder. Først til play off for VM i Brasil (tap for Kroatia). Så til Euro 2016 der laget toppet alt gjennom å slå England 2–1 og gå til kvartfinalen. Og fordi Heimar Hallgrimsson viderefører jobben i det samme sporet – assistenten som etter hver ble sidestilt (2014) for så å ta over ansvaret alene (2016) – er Island 2018 dønn likt Island 2016.

Og:

Island 2018 er alt det Lars Lagerbäck ønsker Norge skal bli gjennom høstens Nations League og EM-kvalifiseringen i 2019.

AKKURAT NÅ ER vi et stykke unna. Ifølge Lagerbäck er vi der Island var i 2013, et drøyt år inn i hans tid på øya. Norge herrer A er i ferd med å få på plass et fundament verd å bygge videre på. Stammen i landslagstroppen, endelig klar etter at nærmere femti spillere har vært innom i det sjefen sjøl sidestilte med et breddeprosjekt, er på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer