Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lars Monsen fortsetter i Femundløpet

Ble stoppet av snøstorm i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Stort snøfall gjorde det svært vanskelig for flere hundesledekjørere i Femundløpet søndag kveld. En av dem var eventyreren Lars Monsen, som sammen med flere andre ikke hadde noe annet valg enn å slå leir langs løypa.

- Det ble mørkt, og det var mye snø og dårlig vær. De fant ut at det mest fornuftige var å slå leir, sier Per Tore Holgersen i arrangørstaben til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Leteaksjon

Politiet satte i gang leteaksjon etter flere hundespann, som de ikke har fått kontakt med.

- Det er tre hundespann som er savnet vest for Savalen. I tillegg er det flere hundespann som arrangørene ikke har fått kontakt med mellom Tynset og Røros, sa informasjonskonsulent Kari Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt tidligere i dag.

Nå er imidlertid både hunder og førere kommet til rette.

- Totalt var det 11 spann som lå ute i natt. De er slitne, men de fleste fortsetter. Ei har brutt, siden hun hadde for langt igjen til mål, sier løpsleder Torgeir Øren til Dagbladet.no.

Disse spannene ligger langt etter, og nå skal de komme seg ned til Tynset - og så skal de i samråd med løpsledelsen ta en avgjørelse på hva som skjer videre.

Petter Jahnnsen var førstemann i mål i formiddag og han vant årets Femundløp. Han kjempet hardt mot Iditarod-deltaker Bjørnar Andersen i klassen F600, men kom i mål 24 minutter før Andersen.

• Les mer om Femundløpet her

<B>LETEAKSJON:</B> Lars Monsen slo leir i fjellet da han ble stoppet av snøværet søndag. Nå er alle i sporet igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!