Lars Petter klar for Tiger

Lars Petter Brovold kvalifiserte seg til helgas The Open Championship på historiske St. Andrews gjennom fantastisk spill i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I The Open venter Tiger Woods og resten av verdenseliten. Den 26 år gamle Europatour-spilleren avsluttet med utrolige 27 slag, åtte under på de siste ni hullene. Det holdt til seier i kvalifiseringsturneringen på den St. Andrews-liknende banen Lundin i Skottland.

-  Dette er stort, sier en veldig fornøyd Brovold til Dagbladet.

Historisk

Onsøy-spilleren blir den tredje nordmann til å spille verdens mest prestisjefulle turnering.

-  Jeg føler meg litt historisk, forteller han etter å ha nevnt sine forgjengere Tore Sviland og Per Haugsrud med letthet.

Historie er det nok av på St. Andrews også. Banen er verdens eldste, huser golfens høyeste autoritet, og har arrangert The Open hele 26 ganger.

-  Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle spille The Open første gang jeg kom til St. Andrews. Nå slipper jeg i hvert fall å bestille starttid, sier Brovold.

Kvalifiseringsekspert

Etter å ha imponert stort i kvalifiseringen til Europatouren sist vinter har det vært mye motgang for den ambisiøse golfproffen. Etter 17 turneringer i år har han bare kommet til finalespillet én gang, og ligger helt nede på 257. plass på Europatour-rankingen.

-  Det har vært tungt til nå. Akkurat nå i denne kvalifiseringa løsnet det, forteller en lettet Brovold.

Sulten Tiger

I 2000 da The Open sist ble arrangert på St. Andrews vant Tiger Woods. Etter å ha kommet på en utypisk andre plass i US Open er Woods klar for å gjenta bragden fra 2000.

-  Det hadde ikke vært dumt å gå ut litt seint på søndag sammen med Woods, sier en optimistisk Lars Petter Brovold til Dagbladet.

 The Open Championship har mest penger av alle i potten. Det spilles om ca. 50 millioner kroner, hvor vinneren stikker av med åtte. Sistemann i turneringen slipper å ta bussen hjem: 25 000 venter.

GLEDER SEG: I går gikk golfproffen Lars Petter Brovold til topps i kvalifiseringen til The Open Championship på skotske St. Andrews. - Jeg føler meg litt historisk, sier Brovold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer