Larsåsen er kalt inn på teppet i friidrettsforbundet

Etter at hun inngikk en sponsoravtale med Unibet.

KAN BLI UTESTENGT:  Etter at det ble kjent at Cathrine Larsåsen har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap, risikerer hun å bli utestengt, slik at hun ikke får anledning til å representere Norge.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
KAN BLI UTESTENGT: Etter at det ble kjent at Cathrine Larsåsen har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap, risikerer hun å bli utestengt, slik at hun ikke får anledning til å representere Norge.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB ScanpixVis mer

NRK.no skriver at friidrettsforbundet har vært i kontakt med stavhopperen og bedt om et møte i neste uke. Da er Larsåsen i Norge, for hun skal hoppe i Bislett Games kommende torsdag.

Larsåsen som har den norske rekorden i stav med 4,42 meter, har VM som Moskva som mål i år. For å komme dit må hun over 4,50 meter. Men etter at det ble kjent at hun har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap, risikerer hun å bli utestengt, slik at hun ikke får anledning til å representere Norge.

Stavhopperen har stilt opp i en reklamefilm for den nye sponsoren sin, og det er det som først og fremst er bakgrunnen for at hun nå er kalt inn på teppet.

- Vi vil undersøke bakgrunnen for dette og komme til bunns i saken, så får vi høre hva hun sier, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NRK.

- Det er helt absurd om jeg ikke skal få delta i VM på grunn av dette. Jeg trenger midler for å satse. Hadde jeg ikke takket ja til dette tilbudet, hadde jeg ikke hatt en sjanse til å reise rundt i sommer for å delta i de konkurransene jeg trenger for å kvalifisere meg til VM, sier Larsåsen i en kommentar til NRK.

(NTB).