Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larsåsen hater idretten sin

Samtidig som hun elsker den.

OPP OG NED: Hun er Norges suverent beste stavhopper, men idrettslivet tar på for Cathrine Larsåsen. Her fra fjorårets finale under EM i friidrett.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
OPP OG NED: Hun er Norges suverent beste stavhopper, men idrettslivet tar på for Cathrine Larsåsen. Her fra fjorårets finale under EM i friidrett. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

(Dagbladet): Stavhopper Cathrine Larsåsen (24) kunne dødd da hun i fjor sommer falt fire meter rett ned på friidrettsbanen - og landet på nakken.

Det kommer fram i et seks sider langt intervju Larsåsen har gjort med magasinet Mann. Det var i en konkurranse i Donnas i Italia midt i juli i fjor at vindretningen snudde brått idet hun forsøkte å komme seg over 4,35.

I stedet for norsk rekord måtte hun innse at hun var en meter unna lista og madrassen idet hun skulle slenge seg over.

Det hele endte med et fall fra fire og en halv meters høyde, rett ned i bakken. Det var nakken hennes som møtte det harde underlaget først. I bladet forklares det at hun rakk å tenke at det hele kom til å ende skrekkelig galt.

- Den var skummel, den episoden der. Jeg kunne faktisk dødd der og da. Men jeg klarte meg fint, forklarer Larsåsen overfor Mann.

Sexy, ikke tacky

Magasinet bringer i sin maiutgave en rekke lettkledde bilder av den profilerte friidrettsutøveren, som i fjor sommer ble nummer åtte i EM i Barcelona.

Hun har ingen kvaler med å la seg avfotografere sånn, og mener bildene speiler henne godt som person.

- Det er sikkert noen som vil kritisere meg for disse bildene, men det tar jeg meg ikke nær av. Jeg har ikke mer klær på meg enn dette når jeg konkurrerer. Jeg har havnet på forsiden av landets største aviser med bilder av meg i bisarre stillinger fra stavmatta som jeg synes er ti ganger drøyere enn de bildene her. Og det å leke modell for en dag var supergøy! Jeg elsker å bli tatt bilder av, men er veldig opptatt av at det skal være sexy uten å være tacky. Når jeg ser bilder av deilige, suksessrike kvinner, bobler jeg over av glede. Jeg bruker dem som inspirasjon, forteller hun.

Samboer i København

Larsåsen bor sammen med den danske lengdehopperen Morten Jensen i København. Like barn leker som kjent best: 24-åringen fra Røa sier hun aldri kunne hatt en sofagris som kjæreste.

Og det selv om hun gjør alt for andre skal ha det bra, gjennom blant annet å lage mat, rydde og vaske, forteller hun. For selv om mengden av støvsuging og kokkekunst innimellom kan bli stor, er det toppidrettslivet som preger hverdagen deres i Kongens by.

I hele 2010 hadde paret bare en eneste uke ferie sammen.

- Jeg fokuserer steinhardt på dette. Det er knalltøff jobbing, selvdisiplin, kosthold, helseoppfølging og riktige treningsmengder, men jeg er jo aldri helt sikker på om oppskriften funker for meg. Det kan godt hende at ting slår feil ut. Og så blir man stadig satt tilbake av skader. Jeg hater idretten like mye som jeg elsker den. Men jeg vil ikke bytte! sier Larsåsen til Mann.

FAKSIMILE: Mai-utgaven av magasinet Mann.
FAKSIMILE: Mai-utgaven av magasinet Mann. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media