Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavhopper Cathrine Larsåsen:

Larsåsen i mystisk stavdrama: - Sesongen er «fucked». Alt er ødelagt

Savner staver til 100 000 kroner som er sporløst forsvunnet.

UTEN STAVER: Stavhopper Cathrine Larsåsen savner ni staver som hun ikke aner hvor er. Stavene ble borte på vei til treningsleir på Mallorca. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTEN STAVER: Stavhopper Cathrine Larsåsen savner ni staver som hun ikke aner hvor er. Stavene ble borte på vei til treningsleir på Mallorca. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stavhopper Cathrine Larsåsen (30) opplevde et lite mareritt da hun reiste på treningsleir til Mallorca nylig. Friidrettsprofilen landet trygt, kom fram til hotellet, men stavene var borte.

FORSVUNNET: Cathrine Larsåsens staver er borte. Stavene er 4,40 meter og har et hylster med eget navn. Foto: Privat
FORSVUNNET: Cathrine Larsåsens staver er borte. Stavene er 4,40 meter og har et hylster med eget navn. Foto: Privat Vis mer

Og halvannen måned seinere er stavene fortsatt sporløst forsvunnet.

- Sesongen er «fucked». Alt er ødelagt, sier Larsåsen til Dagbladet.

Larsåsen ankom Mallorca 4. april og har i det lengste håpet at stavene skulle dukke opp igjen. Inntil videre har hun ventet forgjeves.

Det skal være ni staver og et hylster som er forsvunnet.

- Jeg anslår at det har en verdi på over 100 000 kroner. Jeg får ikke lønn for å være stavhopper, så dette er dramatisk. Jeg har bestilt to nye staver fra USA, men de dukker ikke akkurat opp på døra etter noen timer, sier Larsåsen.

PÅ TUR: Cathrine Larsåsen med en siste tur med alle stavene som nå er borte. Foto: Privat.
PÅ TUR: Cathrine Larsåsen med en siste tur med alle stavene som nå er borte. Foto: Privat. Vis mer

- Får ikke erstatning

De savnede stavene er på 4,4 meter og er tilpasset Larsåsens størrelse og teknikk. Mye av treningsoppholdet på Mallorca ble ødelagt da hun måtte låne staver som ikke var tilpasset henne - og i verste fall trente hun uten staver.

Hver stav koster mellom åtte til ti tusen kroner. Nå kjemper hun for forsikring - men også der møter hun motstand.

Partene er nemlig ikke enige. Larsåsen ankom Mallorca 4. april og fikk aldri levert stavene før hun reiste hjem igjen.

Situasjonen nå er, ifølge Larsåsen, slik:

  • SAS hevder stavene er levert ved hotellet 5. april.
  • Hotellet hevder de aldri har mottatt staver.

- Det er ikke uvanlig at stavene blir noen få dager forsinket ved flyreiser, så jeg håpet lenge at de skulle ankomme Mallorca. Jeg har kontaktet SAS, og flere dager etter ankomsten hevdet de at hotellet hadde kvittert for at stavene var levert ved hotellet. Dette kan ikke stemme og hotellet hevder de ikke har mottatt noe. Hylsteret til stavene er på 4,5 meter og kan umulig bare forsvinne. En så stor forsending forsvinner ikke i løse luften. Jeg bodde ved hotellet hele oppholdet, og hadde sett dersom stavene var der, sier Larsåsen.

FRUSTRERT: Cathrine Larsåsen bor i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FRUSTRERT: Cathrine Larsåsen bor i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

SAS bekrefter sak

Og nettopp denne detaljen skaper ekstra hodebry.

- Dette er blitt en vanskelig sak. SAS vil ikke gi noen erstatning ettersom de hevder hotellet har kvittert for leveringen. Historien stemmer ikke og hotellet nekter for at de har sett stavene. Jeg har ringt både hotellet og SAS daglig, men det hjelper lite. Akkurat nå er sesongen ødelagt. Dette er blitt en stygg sak for meg personlig. Jeg prøver å være optimistisk, men det er ikke lett. Hele saken er bare merkelig og mystisk. Jeg frykter at noen har diktet opp noe, sier Larsåsen.

Dagbladet har vært i kontakt med SAS og det aktuelle hotellet på øya Mallorca.

- Vi kommenterer ikke saker som omhandler tapt bagasje. Dersom bagasje under noen omstendigheter ikke kommer med et fly, vil det bli sendt med det neste tilgjengelige flyet. Vi kommenterer ikke konkrete forhold, sier Randi Baasch, kommunikasjonsmedarbeider i SAS, til Dagbladet.

Dagbladet får derimot bekreftet at det er opprettet en sak hos SAS i Cathrine Larsåsens navn.

Hotellet Vistasol på Mallorca ønsker ikke å si annet i saken enn at Larsåsen var gjest fra 4. april.

Mister konkurranser

Uansett: Mye av sesongen er allerede ødelagt for stavhopperen.

- Jeg håpet jo å være klar for Bislett Games (15. juni) og andre konkurranser i sommer, men alt dette ryker. Jeg får ikke trent vanlig uten ordentlige staver og det er ikke bare å hente nye et annet sted, sier Larsåsen.

- Hvor mange staver er det vanlig at en stavhopper har?

- De fleste har seks til ti staver som er tilpasset utøveren med blant annet forskjellig «fleks».

- Er staver ettertraktet for tyver?

- Nei, ikke i det hele tatt. Det er ingen andre som har behov for disse stavene, og friidrettsutøvere reiser mye. Jeg synes bare hele saken er tragisk. Det tærer på kreftene.

- Har du kontaktet Norges Friidrettsforbund?

- Ja. De sa at saken er trist. Jeg har fått støtte fra klubben min, BUL (Bondeungdomslaget), men akkurat nå føles hele saken tung. Som friidrettsutøver lever jeg av prestasjonene mine på sommeren. Akkurat nå får jeg ikke konkurrert, sier Larsåsen.

SAMBOER: Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen (dansk lengehopper). Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SAMBOER: Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen (dansk lengehopper). Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Forbundet: - Kan ikke hjelpe

Larsåsen var ikke en del av det norske friidrettslandslaget forrige sesong, og er heller ikke landslagsutøver inneværende sesong. Norges friidrettsforbund bekrefter at de har vært i kontakt med Larsåsen i forbindelse med stav-saken.

- Ja, vi er kjent med at Cathrine har mistet stavene sine og det er klart det er trist, både sportslig og fordi det er snakk om store verdier, sier toppidrettssjef Håvard Tjørhom i Norges Friidrettsforbund til Dagbladet.

Forbundet har ikke noe ansvar for utøveres personlige utstyr i noen av idrettsgrenene som Norges friidrettsforbund omfatter.

- Det stemmer at utøverne selv har ansvar for personlig utstyr. Det er ikke sånn at vi har et stort lager med for eksempel løpesko eller staver. Det gjelder både landslagsutøvere og andre. Akkurat nå er ikke Cathrine landslagsutøver, men har representert Norge i en nordisk landskamp tidligere i år, sier Tjørhom.

Hele Norges coronakart