Larsåsen kjører 400 km for å få plass på EM-laget

Misset i dag, siste sjanse neste helg.

EN SISTE SJANSE: Cathrine Larsåsen nådde ikke opp under Bislett Games forrige helg, og også i dag slet stavhopperen. Hun får en siste sjanse til å kapre en plass på EM-laget kommende helg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
EN SISTE SJANSE: Cathrine Larsåsen nådde ikke opp under Bislett Games forrige helg, og også i dag slet stavhopperen. Hun får en siste sjanse til å kapre en plass på EM-laget kommende helg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Cathrine Larsåsen misset på fire meter i et stevne i Göteborg lørdag, men kjører nå 400 kilometer til Karlskrona for å sikre plass på EM-laget.

Aftenposten.no skriver at Larsåsen ikke lar siste sjanse til en plass på laget som skal kjempe i super league i Gateshead kommende helg gå fra seg. Hun har tiden fram til søndag kveld til å kvalifisere seg, og noen minutter før klokka 11 søndag formiddag starter stavkonkurransen for kvinner i Karlskrona.

- Jeg er så sta at jeg kjører 400 kilometer for å vise forbundet at landslagsplassen er min, skriver Larsåsen i en sms til Aftenposten.

Det er den tidligere sjukjemperen Katrine Haarklau som har det høyeste stavhoppet av norske kvinnelige utøvere i år. I et stevne i USA har hun gått over 4,35 meter. Derfor er landslagsplassen per dags dato hennes. Larsåsen har bare 4,23 hittil i år.

Larsåsen har også inngått en sponsoravtale med et spillselskap som gjør det problematisk for henne å bli tatt ut til det norske EM-laget i Gateshead. Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier at Larsåsen ikke blir tatt ut på noe lag i regi av Norges Friidrettsforbund så lenge hun har denne sponsoravtalen.

(NTB)