ENDELIG KLAR: Cathrine Larsåsen klarte endelig VM-kravet da hun vant det danske mesterskapet i stav. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
ENDELIG KLAR: Cathrine Larsåsen klarte endelig VM-kravet da hun vant det danske mesterskapet i stav. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Larsåsen klar for VM

Satt ny norsk rekord i stavsprang.

- Jo da, Larsåsen blir tatt ut til VM, og per i dag er hun den 13. utøveren som blir sendt til Korea, bekrefter sportssjef Ronny Nilsen overfor NTB.

Han sier at han ikke er overrasket over at Larsåsen skulle klare VM-kravet, for hun har vist stigende form utover sommeren.

- Hun klarte 4,30 meter og hadde veldig gode forsøk på 4,40, som er VM-kravet, i Tyskland i forrige uke. Derfor vil jeg si at dette var ventet, og det er kjempemoro at hun får VM-debuten sin nå, slår Nilsen fast.

Cathrine Larsåsen hadde den gamle rekorden også med 4,35 meter. Den satte hun i EM i Barcelona i fjor sommer.

Nå er hun klar for NM i Byrkjelo kommende helg, og det kommer til å bli generalprøven hennes før VM i Daegu.

Godt nivå Ronny Nilsen fulgte de fire norske utøverne, som var med i Diamond League-stevnet i London fredag, tett, og han legger ikke skjul på at han er svært fornøyd med den prestasjonen Ingvill Måkestad Bovim gjorde på 800 meteren for kvinner.

Hun løp inn til 2.00,68 og klarte åttendeplassen på distansen, samtidig som hun satte årsbeste.

- Ingvill var syk i det forrige Diamond League-stevnet hun deltok i forrige helg. Nå er hun frisk, og hun viste med en gang at hun holder et veldig godt nivå, sier Nilsen til NTB.

Det var fire norske utøvere med i stevnet på Crystal Palace i London, men den enste av de norske utøverne som har grunn til å være fornøyd var Bovim.

For sakte Sondre Nordstad Moen og Sindre Buraas skulle forsøke å løpe under VM-kravet på 5000 meter, men de var ikke i nærheten av å klare det. Nordstad Moen løp riktignok inn til 6.-plassen i løpet, men 13.36,31 var svakere enn han hadde håpet. Buraas var nøyaktig 20 sekunder bak på 10.-plass.

- Farten på 5000 meter var for dårlig fram til 3000 meter. Derfor kunne de ikke klare VM-kravet, men jeg vil ikke si at jeg er skuffet, og jeg vet at VM-drømmen lever videre hos dem begge nå.

- Nå har de en sjanse igjen, og det er NM i Byrkjelo neste helg. Der må de gjøre hele jobben selv, dersom de skal komme under VM-kravet, for i NM blir det ingen harer. Det blir mye tøffere, men ikke umulig, sier Nilsen.

Han sier også at hinderløperen Bjørnar Ustad Kristensen kom rett fra høydeopphold til stevnet i London, og derfor kan man ikke legge for mye vekt på hans noe svake prestasjon.

Han løp inn til 10.-plassen på 3000 meter hinder med svært ordinære 8.38,47.