Larsåsen kobler inn NISO

- Det er nesten som å be henne legge opp, sier NISO-leder Joachim Walltin.

OPPGITT: Stavhopper Cathrine Larsåsen har spilt inn en reklamevideo for Unibet, og kan bli nektet å delta i VM. Her fra EM i Helsingfors i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OPPGITT: Stavhopper Cathrine Larsåsen har spilt inn en reklamevideo for Unibet, og kan bli nektet å delta i VM. Her fra EM i Helsingfors i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at Friidrettsforbundet kan nekte stavhopper Cathine Larsåsen å konkurrere for Norge, og dermed gå glipp av VM. Bakgrunnen er at hun har spilt inn en reklamevideo med det utenlandske bettingselskapet Unibet, til tross for at Norsk Tipping finansierer store deler av norsk idrett.

- Vi vil ikke at våre utøvere skal representere utenlandske spillselskaper, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen til NRK.no.

Må finne en løsning Larsåsen skal også ha blitt kalt inn til et møte med Friidrettsforbundet neste uke, men der kommer hun ikke til å stille alene. Stavhopperen har nemlig engasjert idrettsutøvernes fagforbund NISO.

- Det har vært litt støy og uenighet her, og da må vi prøve å komme fram til en løsning. Derfor er det viktigste å komme i dialog. Vi skal være en profesjonell aktør som representerer henne overfor Friidrettsforbundet, sier NISO-leder Joachim Walltin til Dagbladet.

Tidligere har også ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen blitt nektet mesterskapsdeltakelse av samme grunn som Larsåsen. NISO-Walltin mener at alle de beste, norske idrettsutøverne må være med til enhver tid. Nå ønsker han å se på alternativene.

- NISO har ikke tatt noe offisielt standpunkt i sånne saker. Vi er interesserte i å ha en gjennomgang av ordningen for å finne ut hva slags løsning som er best, enten det blir med Norsk Tipping som i dag, eller modeller som kan gi minst like mye tilbake til norsk idrett.

Har forståelse Uansett synes Walltin at Larsåsen har blitt dårlig behandlet av Friidrettsforbundet i denne saken.

- I denne saken har Friidrettsforbundet ikke gitt Larsåsen støtte, for så å signalisere at hun ikke bør skaffe penger på andre måter. Det er nesten som å si «legg opp». Jeg skjønner godt at Larsåsen synes dette er urettferdig.

SKAL BISTÅ: NISO-sjef Joachim Walltin skal hjelpe Cathrine Larsåsen i saken mot Friidrettsforbundet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKAL BISTÅ: NISO-sjef Joachim Walltin skal hjelpe Cathrine Larsåsen i saken mot Friidrettsforbundet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer