Larsåsen og typen krangler om Rosenborg

- FCK bør være nervøse, sier 23-åringen.

PRESTISJEDUELL: Cathrine Larsåsen er sikker på at Rosenborg klarer brasene mot FCK. Det kan bety oppvaskfri på hjemmebane.Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
PRESTISJEDUELL: Cathrine Larsåsen er sikker på at Rosenborg klarer brasene mot FCK. Det kan bety oppvaskfri på hjemmebane.Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

||| • I fotballstudio kl. 20.45: FC København - Rosenborg (1-2)

(Dagbladet): Ordkrigen før kveldens returkvalik i Champions League mellom FCK og RBK har vart en god stund allerede.

To som har startet kjeklingen på hjemmebane, er friidrettsparet Cathrine Larsåsen og Morten Jensen.

Den norske stavhopperen og den danske lengdehopperen bor sammen i Sydhavnen i den danske hovedstaden, og i kveld er det prestisjeduell når Norge står mot Danmark i Parken.

Tar oppvasken
- Jeg er stolt over å være norsk, og Rosenborg er Nordens beste lag. Bedre enn det norske landslaget. Selv om FCK har norsk trener, kommer ikke det til å være nok. De har grunn til å være nervøse, sier Larsåsen til danske sporten.dk.

27-årige Morten Jensen er på sin side klar for å gå til drastiske skritt dersom FCK skulle mislykkes i kveld.

- Det vil være for pinlig å ryke ut mot et norsk lag. FCK skuffet i Norge, men jeg er ikke i tvil om at de scorer de nødvendige målene i Parken. Vent og se. Ellers tar jeg oppvasken alene i de neste to ukene, fastslår Jensen.

Flyttet
Cathrine Larsåsen flyttet til Danmark tidligere i år, for å trene og bo sammen med Morten Jensen i København. De to møttes i idrettsmiljøet og forholdet ble kjent like før nyttår.

I Danmark trener hun sammen med tre-fire andre stavhoppere, og opplegget styres av den danske treneren Thor Torp.

Morten Jensen sier til sporten.dk at han vanligvis er Brøndby-fan, men at det er de danske fargene som gjelder når en Champions League-plass står på spill.

Larsåsen, hvis far faktisk har spilt i norsk eliteserie, tangerte sin norske rekord på 4,35 i EM i Barcelona i sommer, og endte på åttendeplass i sitt første internasjonale mesterskap.

SIKKER PÅ DANSK SEIER: Lengdehopper Morten JensenFoto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
SIKKER PÅ DANSK SEIER: Lengdehopper Morten JensenFoto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer